Pla general d'Ester Capella amb tres persones més en un acte inaugural caminant per una carretera

OPINIÓ

Diari de campanya, dia 2: ERC i PSC desafien la JEC

A més, tots coincideixen en demanar més diners

Segon dia de campanya. Prometre, prometre, prometre... i aprofitar el poder per utilitzar les eines de les quals disposen ERC i el PSC per fer campanya de manera fraudulenta. Desafiant a la Junta Electoral Central.

La candidatura de Pere Aragonès, mitjançant les xarxes socials del Govern, per anunciar la licitació d'un centre de formació aeronàutica i d'una residència a l'Aeroport de Lleida-Alguaire.

Captura d'un tuit del Departament de Territori amb diverses fotos amb Ester Capella

Quelcom prohibit per la llei electoral. A més, el Govern, també va treure pit de l'acord amb els sindicats de presons que, digueu-me malpensat, però sembla que els hagin fet patir tot aquest temps per signar l'acord en plena campanya. Però ei, que potser m'equivoco, eh...


 

Els socialistes, per la seva banda, van desplaçar fins a la fàbrica d'Alstom a Santa Perpètua al ministre de Transports, Òscar Puente, i al president de Renfe, Raül Blanco, per treure pit dels 201 trens de Rodalies que s'estan fabricant a la factoria. Però no, no van agafar-ne cap de les línies que habitualment acumulen retards i que causen un autèntic calvari als catalans.

Fins a l'Alstom, en AVE i en cotxe oficial. I clar, en una visita de trens, Puente no podia evitar rivalitzar amb ERC i Junts sobre la inversió en infraestructures ferroviàries a Catalunya. "No és cert que s'inverteixi menys que a Madrid" va dir. Es nota que no ha agafat en la seva vida un tren de Rodalies.

A Argelers sur Mer, on no arriba el tren, ahir Carles Puigdemont va haver de compartir el protagonisme de la campanya a l'exterior. Al candidat de Junts+ li va sortir un competidor entre aquells que critiquen que pugui ser candidat. Carlos Carrizosa, que ha optat per una campanya de declaracions en lloc de grans actes com fan la resta de candidatures, va fer via cap a la Catalunya Nord per criticar que li diguin exiliat a Puigdemont.

"Simplement, és un fugat covard de la justícia" va dir. Unes declaracions que va aprofitar per demanar el vot dels familiars de tots els familiars dels quals considera exiliats de veritat. Els que van haver de marxar d'Espanya fa dècades per culpa del franquisme. 


 

Amb el debat de RAC1 com a plat estrella del dia, amb el gran Jordi Basté com a moderador, els candidats -a excepció de Puigdemont, representat per Josep Rull- van començar a posar les cartes sobre la taula de cara als pactes postelectorals. Salvador Illa, no sé assessorat per qui, va deixar clar que no té cap intenció de governar en rebutjar pactes amb ERC i el PP.

I tancant la porta a una reforma de l'Estatut que va proposar un company seu de partit, el ministre Fèlix Bolaños, i al referèndum que, en la negociació de la investidura de Pedro Sánchez, el PSOE va confirmar amb ERC i Junts que parlarien de com tancar el conflicte sense descartar la proposta d'algun tipus de referèndum.

Pere Aragonès li va recordar que cal avançar en aquesta direcció. Referèndum, referèndum, referèndum... torna la cantarella. 

En el segon dia de campanya, per fi, alguns van començar a parlar de propostes. Sobretot d'economia. Tots, a excepció de Ciutadans i Vox, van defensar una proposta econòmica singular per a Catalunya. Amb matisos, cada un a la seva manera, però cal celebrar que arribin a un acord en alguna cosa. No tot està perdut...

➡️ Opinió

Més notícies: