Un nen de 13 anys reacciona al rècord d'haver aconseguit el màxim nivell a Tetrix
MOLT +

Un nen de 13 anys al·lucina després de ser el primer a assolir el màxim nivell a Tetris

Mai abans un ésser humà havia aconseguit col·lapsar el famós videojoc, fins que aquest nen de 13 anys va batre el rècord

El compte d'@informativost5 a TikTok ha explicat el rècord d'aquest jove de 13 anys. És la primera vegada que en gairebé 40 anys d'història del Tetris que s'aconsegueix arribar a aquesta fase, coneguda com la ‘pantalla de la mort’.

Aquest joc va ser creat per Alekséi Pázhitnov a la Unió Soviètica i es va estrenar el 6 de juny de 1984. Des que es va començar a jugar, arribar al final era només una fantasia. No obstant això, el 21 de desembre del 2023, un adolescent streamer de tan sols 13 anys ho va aconseguir.

Els desenvolupadors de Nintendo, que van crear la versió de Tetris que tots coneixem, van pensar que cap jugador podria assolir la ‘pantalla de la mort’.

En les dècades que fa que es juga al Tetris, moltes persones han estat a punt d'aconseguir-ho. Però el primer ha estat el nord-americà Willis Gibson, conegut al món dels videojocs com Blue Scuti.

Una gesta que el deixa sense paraules

Al vídeo que va penjar a YouTube, el mateix Willis veu la seva pròpia reacció en deixar la pantalla congelada. “Oh, Déu meu”, exclamava sense donar crèdit al que havia aconseguit. Tot i la seva curta edat, en aquesta última partida havia batut diversos rècords mundials de puntuació.

El noi ha superat 157 nivells i 1510 línies en una partida que va durar gairebé 40 minuts. Aquest fet ha meravellat el CEO del Classic Tetris World Championship, Vince Clemente. Aquest ha declarat que els desenvolupadors del joc no pensaven que un ésser humà podria aconseguir-ho mai.

Muntatge de fotos d'una presentadora d'Informatius Telecinco somrient i, al costat, un nen de 13 anys que ha assolit el nivell màxim a Tetrix
Willis Gibson ha batut el rècord al videojoc més venut del món | TikTok, @informativost5, e-noticies.cat

El videojoc més venut de tots els temps

Fins ara només havia estat capaç d'assolir aquest nivell un programa d'intel·ligència artificial. Això és perquè quan augmenta la velocitat amb què cauen les peces, es perd qualitat en la gamma cromàtica i altres detalls. Cosa que incrementa la dificultat del joc. Un fet que no va impedir al jove jugador arribar a la coneguda ‘pantalla de la mort’.

El Tetris, el videojoc conegut a tot el món, ha venut més de 520 milions de còpies. És pràcticament impossible trobar algú que no hagi jugat mai. Tot i que és clar que per aconseguir batre aquest rècord cal dedicar-hi moltes hores.