Muntatge de fotos del cantant Quevedo i, al costat, una imatge de la seva versió femenina generada per intel·ligència artificial
MOLT +

Una IA imagina com serien els cantants del moment en el gènere oposat i així llueixen

Una usuària de X ha generat milions d'impressions amb el seu divertit fil de transformacions fetes amb intel·ligència artificial

2023 ha estat sens dubte l'any de l'explosió de la intel·ligència artificial. ChatGPT i infinitat d'imitadors de veu i generadors d'imatge han fet parlar molt en aquest darrer any. La ràpida evolució d'aquestes aplicacions genera molt de vertigen en gran part de la població, encara que hi hagi alguns usuaris que la facin servir per a finalitats humorístiques.

Aquest és el cas de la usuària de X —la xarxa social coneguda abans com a Twitter— Sor Tremenduca (@tremenduca). La manera com ha fet servir la IA aquesta creadora de contingut ha estat transformant famosos cantants al seu gènere oposat. Un exercici que ha resultat ser molt divertit i que ha fet que la publicació es converteixi en tot un fenomen viral.

Canviant de sexe a cantants

La creadora del fil ha explicat que ha publicat aquestes imatges per posar a prova els prejudicis dels fans dels artistes.

El primer conillet d'índies ha estat Quevedo, que es converteix en 'Queveda' per a l'ocasió. La IA pren com a referència la portada del seu disc Donde quiero estar per afegir arracades, cabells llargs i trets facials femenins. Deixant una imatge molt divertida.

Dos dels resultats més inquietants han estat el d''Aitano' i 'Caterina Tangana', les versions alternatives a Aitana i C.Tangana. I no hi ha cap dubte que, acostumats a veure'ls en el dia a dia, sigui a les xarxes o mitjans, xoca molt el canvi d'aspecte en tots dos casos.

Muntatge de fotos de diversos famosos canviats de sexe per una intel·ligència artificial
Més creacions del fil | Twitter, @tremenduca

Entre les transformacions que més disten del seu aspecte original, destaquen el de 'Bad Guy-al' (la versió masculina de Bad Gyal) i 'Lolo Índigo'. La veritat és que, si no fos pel nom, seria molt complicat reconèixer-les.

Tot i que un altre cas que també ha impactat és el d''Andy Mena'. Tot i l'impacte, la veritat és que se segueix reconeixent la cantant malaguenya darrere de la barba generada per la intel·ligència artificial.

Al costat oposat, hi ha dos cantants en què gairebé no s'aprecien diferències. I casualment van ser parella fins aquest 2023: Rosalía i Rauw Alejandro. Mentre la catalana es converteix en 'Rosaure' amb un aspecte molt similar al que la caracteritza, el porto-riqueny es diferencia per les seves faccions i rastes.

El fil ha estat tot un èxit a X amb prop de 4 milions d'impressions, a més de 15.000 m'agrada i centenars de comentaris. Al llarg del fil, també es poden apreciar les transformacions de cantants com Karol G, Manuel Turizo o Pablo Alborán entre d'altres.