Muntatge de fotos d'unes mans sostenint un mòbil que té un navegador obert amb Google i, al costat, una dona amb rostre de sorpresa
MOLT +

Les 10 coses que més han buscat els espanyols a Google aquest 2023

El compte de TikTok de 'Topes de Gama' s'ha fet ressò de l'informe 'Year in Search' de Google i revela el que més s'ha buscat aquest any

Vivim una època on la voràgine de la immediatesa ens atropella dia rere dia amb infinitat de notícies. L'allau d'informació a què estem sotmesos ens fa sentir curiositat per temes diferents de l'actualitat. Però, què és el que més ha cridat la nostra atenció el 2023? Google té la resposta.

El gegant tecnològic ha publicat el seu informe anual 'Year in Search' en què comparteix les cerques més populars de cada país. Una informació que ha estat comentada per diferents comptes a les xarxes socials. Entre elles, la de 'Topes de Gama' a TikTok (@topesdegama).

Els noms propis més buscats

Sis de les deu cerques més recurrents a Espanya durant aquest darrer any han estat noms de persones. Destaquen dues morts de personalitats del país. D'una banda, Marta Chávarri, coneguda 'socialité' d'altes esferes (posició número 10) i la popular periodista, María Teresa Campos (posició número 6).

Fotografia de la periodista i presentadora María Teresa Campos, amb un vestit vermell, en un acte promocional
María Teresa Campos, morta aquest any | Europa Press

Una altra desgraciada mort ocupa el novè lloc; Matthew Perry. L'etern Chandles Bing a Friends va morir recentment pels efectes de la ketamina.

Un altre nom propi que destaca a la llista és el Kylian Mbappé (8), pel seu enèsim rebuig al Reial Madrid.

D'altra banda, Shakira ocupa el setè lloc després d'un any de redempció i de lletres despitades dirigides com a punyals a Gerard Piqué.

També, Luis Rubiales se situa en quarta posició pel seu polèmic piquet a Jennifer Hermoso i tot allò que ha comportat a posteriori. Entre tots aquests noms, es cola Israel en cinquena posició a causa de la intensificació del conflicte palestí.

Imatge de Shakira i Piqué somrient en un partit
Shakira, un dels noms de l'any | Europa Press

El top 3

A la tercera posició, i molt relacionat amb Rubiales, tenim la Copa Mundial Femenina de Futbol. Espanya va aconseguir un triomf històric alçant el seu primer Mundial tot i que després quedaria entelat per la polèmica.

En segon lloc, per a sorpresa de ningú, se situen les eleccions 2023. On el Partit Popular va ser la força més votada, encara que no hagi aconseguit governar.

Finalment, a dalt del podi tenim ChatGPT. El 2023 ha estat, sens dubte, l'any de la intel·ligència artificial, que ha tingut el seu màxim exponent en aquesta IA conversacional. Per aquest motiu, aquesta eina ha esdevingut el més buscat a Google aquest any a Espanya.

La llista del més buscat

  1. ChatGPT

  2. Eleccions 2023

  3. Copa Mundial Femenina de futbol

  4. Rubials

  5. Israel

  6. Maria Teresa Campos

  7. Shakira

  8. Mbappé

  9. Matthew Perry

  10. Marta Chávarri