Fotomuntatge de la princesa Leonor, el rei Felip i la reina Letizia al capdavant i de fons els estudis de TV3
GENT

'Vivien al mateix sostre i era testimoni': Assenyalen Felip, Letícia i Leonor a TV3

L'escriptor David López Canales ha assenyalat a la televisió pública catalana el rei Felip, després de recordar que va viure amb el seu pare durant més de 40 anys

Nou atac de TV3 a la monarquia espanyola. Són temps en què tothom en parla, de la Família Reial, i està més al punt de mira que mai.

L'escàndol de Letícia i Jaime del Burgo, l'emèrit vivint a Abu Dhabi i celebrant allí el seu 86 aniversari... Sense el seu fill Felip, la reina i les seves dues netes, la princesa Leonor i la infanta Sofia. Però sí amb les seves dues filles, Cristina i Elena, i els altres nets.

I, més recentment, Pilar Eyre deixant caure a TV3un possible divorci entre els actuals reis. Són, sens dubte, moltes les qüestions que envolten i assenyalen la Família Reial ara mateix.

La televisió pública catalana, llavors, no ha volgut deixar passar l'oportunitat de tractar algunes qüestions relacionades amb la Casa Reial.

TV3 assenyala directament el rei Felip

Aquest divendres, 12 de gener, Helena García Melero entrevistava al programa que presenta a TV3, el 'Tot es mou', a l'escriptor David López Canales. Aquest ha publicat recentment el llibre Heredarás mi reino.

La publicació tracta, sobretot, el que està succeint aquests últims anys a la monarquia espanyola. De fet, el subtítol d'aquest resa "L'esfondrament de Joan Carles I, la incertesa de Leonor, el relat necessari per comprendre la crisi de la Corona".

Per aquest motiu, no han dubtat a aprofundir en el tema i han posat el focus, especialment, en el rei Felip VI. L'entrevistat ha asseverat que aquest, a la jura del seu càrrec ara farà ja deu anys, "va prometre una monarquia renovada i s'enalteix com si l'estigués aconseguint".

Tot i això, ha assegurat que "el que no es parla és que Felip és el fill de Joan Carles". "No es parla que van viure sota el mateix sostre durant 40 anys. I que, si més no, com a mínim, era testimoni de tot el que va fer el seu pare", ha assenyalat directament el marit de la reina Letícia.

"Després podríem especular o debatre sobre si potser va ser còmplice també de tot el que va fer el seu pare". Sigui com sigui, l'escriptor ha declarat que actualment s'intenta protegir al màxim el rei d'Espanya, Felip VI, ignorant tot el que ha passat amb Joan Carles I.

"A mi em crida l'atenció perquè d'una gran manera és protegir el rei i continuar avui dia protegint-lo malgrat tot el que ha passat". Cosa que elimina completament el fet de debatre sobre aquest tema.

"Aquest debat no hi és. Això no s'explica perquè es protegeix el rei. Es diu 'ah no, és que Felip ara és un gran rei i un gran home', a diferència del seu pare, que era vulgar", ha assegurat David López Canales a TV3.

"Hi ha una crisi latent"

Pel que fa a com veu la monarquia espanyola actualment, l'autor David López Canales ha apuntat a la televisió pública catalana cap a una possible crisi.

"Jo crec que hi ha una crisi latent", ha aclarit. "Encara que el debat no estigui ara mateix present a la societat, aquest debat està latent i en qualsevol moment pot esclatar".

"Per saber què quedarà, cal saber què passa els propers deu, vint anys amb la Casa Reial". No ha dubtat, a més, a especular quin paper podria jugar l'actual princesa Leonor si passa al càrrec el seu pare, Felip VI. I si les ombres del seu avi continuaran presents.

"Aquesta és una de les preguntes que em plantejo al llibre. Que quedarà del regnat de Joan Carles malgrat tot el que ha passat".

També l'escriptor ha fet referència a les paraules de Pilar Eyre de fa uns dies a TV3 , que apuntava a un possible divorci entre els reis actuals d'Espanya. "Em semblaria com accionar una bomba que no se sap com pot esclatar i quina expansió pot tenir un possible divorci".