Muntatge d´un carrer del barri de Sant Andreu de Barcelona i Jordi Banacolocha amb camisa de quadres
GENT

El preciós barri on va néixer Jordi Banacolocha, actor de 'Plats Bruts'

L'actor català acumula desenes d'obres de teatre i de sèries de televisió de reconegut èxit a Catalunya

Jordi Banacolocha és un mític actor de la sèrie Plats Bruts de TV3. Els seus orígens es remunten al 1944 a un preciós barri de Barcelona. Des de la mateixa ciutat natal ha vist créixer els seus somnis fins a convertir-se en un dels genis de la interpretació a Catalunya.

La televisió i el teatre han estat el seu hàbitat natural durant dècades i ha protagonitzat coneguts títols que l'han portat fins a dalt de tot. Jordi Banacolocha és de Sant Andreu de Palomar, un barri de Barcelona i el nucli més antic del districte de Sant Andreu.

Jordi Banacolocha va néixer en un barri amb història

La genialitat d'aquest actor sembla anar lligada al lloc on va néixer. I és que Sant Andreu de Palomar té més de 1.000 anys d'història documentada. Uns orígens propers a la séquia amb cases plenes de persones dedicades a l'agricultura forgen la vida dels seus habitants.

Captura de 'Planta Baixa' amb Jordi Banacolocha amb camisa de ratlles

Tot plegat és un exemple que Jordi Banacolocha ve d'un entorn de superació i treball dur. Aconseguir el que es vol no és una tasca fàcil, i l'actor ho sap bé. Així i tot, ell ha sabut sempre el que volia i la seva vida professional li ha somrigut en nombroses ocasions.

Una trajectòria professional envejable

Amb més de 200 obres de teatre a l'esquena, Jordi Banacolocha s'ha colat al cor dels catalans durant dècades. A Plats Bruts era el pare de Lópes i el seu record s'ha quedat marcat per a tots els fans de la sèrie.

Més enllà d'aquest popular projecte, Jordi Banacolocha també ha interpretat papers a Nissaga de poder, Hospital Central, El cor de la ciutat o Ventdelplà. Al teatre ha destacat en obres com Final d'estiu, L'art de la comèdia o Un dia. En totes ha mostrat la seva faceta més professional i s'ha convertit en un exemple per a una nova saga d'actors catalans.

La vida d'un actor plena d'èxits

Després de dècades de professió i èxits, als seus 80 anys, Jordi Banacolocha viu ara una vida molt més tranquil·la. Barcelona i el barri de Sant Andreu del Palomar el segueixen acollint. Mentrestant, ell es manté viu gràcies al record d'una professió que li ho ha donat tot.

No hi ha dubte que forma part de l'elenc dels actors amb més renom i més consolidats de Catalunya. I que allà on vagi se'l reconeixerà per tota la feina feta.

➡️ Gent

Més notícies: