Muntatge del celler de Vila-seca i Xavier Graset parlant amb vestit negre
GENT

La petita ciutat on va néixer el periodista Xavier Graset i l'edat que té

El presentador de 'Més 324' va marxar a estudiar a Barcelona, però els seus orígens se situen al Tarragonès

Xavier Graset és un periodista de TV3 del qual se sap poc sobre la seva vida més privada. Presenta Més 324 al canal informatiu de televisió 324 i des de fa anys és un dels comunicadors més consolidats de la cadena. Ara bé, molts desconeixen què hi ha darrere del professional.

On va néixer, quants anys té o com és la seva família són alguns dels secrets més ben guardats pel periodista. Xavier Graset no és de Barcelona, malgrat que molts ho pensin per la seva similitud en la parla. Els seus orígens s'ubiquen a una petita localitat de la província de Tarragona.

Xavier Graset va marxar a estudiar a Barcelona

A prop de Reus, Xavier Graset va créixer entre els carrers d'un dels pobles més humils de la comarca. Ràpid va saber que el món de la comunicació era el que li agradava, per la qual cosa va decidir llicenciar-se en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Fotomuntatge de Xavier Graset amb les instal·lacions de TV3 de fons

Tot i que va marxar a estudiar lluny de la seva petita ciutat, els seus inicis al món del periodisme estan lligats a la premsa comarcal. Ràdio Salou i Ràdio Reus van veure com un jove Xavier Graset començava a forjar el seu prometedor futur com a periodista.

Tot seguit, van arribar altres oportunitats laborals en reconeguts mitjans de comunicació de la capital catalana. La Vanguardia, El Periódico o directament TV3 en són un exemple. Actualment, el seu lloc està més que consolidat a l'espai Més 324, des d'on s'ha guanyat la major part de popularitat.

Un poble i una edat que pocs coneixen

Xavier Graset també ha destacat al món de la literatura. De fet, és autor de diverses obres com Tantatinta tonta, Bon vent: escrits sol·licitats o La pausa dels dies. Tot un orgull per als veïns de la petita ciutat que el va veure néixer: Vilaseca.

Vilaseca s'ubica a la comarca del Tarragonès i actualment té més de 20.000 habitants. La seva proximitat amb llocs tan visitats com Port Aventura o la Costa Daurada la fan un lloc perfecte per viure-hi. Així doncs, el gener del 1963, Vilaseca va rebre un dels seus veïns més emblemàtics.

Xavier Graset va complir el 15 de gener passat els 61 anys. I encara que visqui i treballi lluny de la seva Vilaseca natal, segur que mai l'oblida. Qui sap si, un cop retirat, s'anima a tornar amb la companyia de la seva dona Anna Maria Vilella.

➡️ Gent

Més notícies: