Les paraules de Bad Gyal que podrien preocupar Eduard Farelo: 'Són molts anys...'
Alba Farelo, coneguda artísticament com a Bad Gyal, ha esclatat públicament a causa d'un greu motiu
L'exposició creixent a les xarxes socials ha intensificat el problema del body shaming o assetjament cap als cossos, especialment entre els joves. Instagram, TikTok i Twitter són les plataformes on més s'exerceix aquesta mena de violència.
I és que són aplicacions on l'aparença física esdevé sovint objecte d'escrutini públic. A més, han amplificat la pressió per assolir estàndards de bellesa inabastables. Aquesta pressió no afecta només l'autoestima, sinó que també fomenta la difusió de crítiques.
Una pressió que afecta encara més als famosos, a causa de la sobreexposició. Bad Gyal, filla d'Eduard Farelo, s'ha vist obligada a intervenir públicament a causa dels atacs que està rebent relacionats amb el seu cos. Unes declaracions que podrien preocupar el seu pare.
Bad Gyal, filla d'Eduard Farelo, esclata públicament
Després de rebre durant anys comentaris negatius sobre el seu aspecte físic, la filla de l'actor de Com si fos ahir ha esclatat públicament. Tot i això, moments després, la de Vilassar de Mar ha decidit esborrar el vídeo.
"Són molts anys de la meva vida amb aquesta mena de missatges i la veritat és que no ho entenc, respecteu. O sigui, perquè no podeu respectar les decisions de la gent, avui dia cal respectar i entendre que la gent es canviï per superar els complexos", ha començat.
Afegint que "no podeu deixar de pressionar la gent per encaixar en el model de tia bona que la societat diu. Mira que sento que tinc la bellesa força normativa, però així i tot, aquesta mena de missatges és constant, si us plau, respecteu".
"Òbviament tinc complex del meu pit, no en tinc gairebé i tinc aquest complex perquè a la societat on vivim és gairebé impossible no tenir-lo. Deixeu que la gent triï, sigui lliure i deixeu de ficar-vos amb les decisions de la gent", conclou la filla de l'actor.
Les xarxes socials en el punt de mira
L'impacte d'aquest fenomen és alarmant. Segons estudis recents, un percentatge alt d'adolescents i joves adults experimenten sentiments d'ansietat a causa de la comparació constant amb imatges idealitzades que veuen a les xarxes socials. Aquestes plataformes, dissenyades per connectar les persones, també han creat un espai on l'assetjament i les crítiques destructives han esdevingut comuns.
Els experts subratllen la importància de promoure la diversitat corporal i l'acceptació, així com educar sobre l'ús responsable de les xarxes socials. També es fa una crida a les plataformes digitals perquè reforcin les polítiques contra l'assetjament.
Més notícies: