Muntatge de la Reina Letizia somrient amb Paloma Rocasolano amb el rostre somrient

Paloma Rocasolano, la gran perjudicada de l'última estratègia de la reina Letícia

Paloma Rocasolano tampoc estarà a l'acte de Leonor

Queden menys de 24 hores perquè Leonor de Borbó s'enfronti a un dels dies més emocionants i importants de la seva vida. Demà, la primogènita dels reis arriba a la majoria d'edat i durà a terme la jura de la Constitució en un acte solemne on fins a l'últim detall està cuidat.

Una de les grans incògnites té a veure amb els membres de la família que estaran presents a l'acte. Tanmateix, tal com coneixíem aquests dies, només hi serà el rei Felip VI, la reina Letícia i la infanta Sofia. Ni els reis emèrits ni els pares de Letícia aniran a l'acte, encara que sí que estaran al sopar privat.

Aquesta decisió estaria motivada principalment pels reis, ja que prefereixen que el focus estigui centrat exclusivament en Leonor. Una estratègia que serveix per esquivar polèmiques innecessàries, encara que també perjudica els avis de Leonor, sobretot Paloma, que manté una gran unió i relació amb la seva neta.

Paloma Rocasolano tampoc estarà a la jura de la Constitució

Fa dies que se sabia que Joan Carles I no estaria a la jura de la Constitució. Tot i això, va transcendir que l'emèrit va intentar per tots els mitjans reunir-se amb el seu fill per poder ser-hi present, però sense gaire èxit. Aquest cap de setmana també coneixíem que, per tal de no fer cap distinguo, la reina emèrita Sofia tampoc estava convidada a la jura.

Imatge de Paloma Rocasolano amb la seva néta, la princesa Leonor
Paloma Rocasolano, una àvia molt orgullosa | GTRES

De nou, per la mateixa raó, els pares de la reina Letícia també es quedaven fora de l'equació familiar. Des de casa reial, l'estratègia és clara; és el dia de Leonor, i no volen que la presència dels avis li pugui restar protagonisme.

Al marge del protocol, la veritat és que els seus avis no estaran en un acte ple de significat i que marcarà un abans i un després a la vida de Leonor. Tal com sabem, Paloma Rocasolano manté una relació estreta amb Leonor, per la qual cosa no serà fàcil per a ella no ser present en un dia com aquest.

Paloma ha seguit molt de prop tots els passos de les seves dues netes, i sempre ha estat present en esdeveniments importants. Sense anar més lluny, la mare de la reina Letícia va estar a la Confirmació de la infanta Sofia el mes de maig passat. Tot i això, estem segurs que Paloma accepta i entén la decisió de casa reial.

Muntatge amb el rei Felip VI i la reina Letizia somrients junts i Leonor feliç
La casa reial vol que el focus estigui només posat només en Leonor el dia de la jura | e-noticies.cat, Europa Press

Paloma Rocasolano sí que estarà a la celebració de l'aniversari de Leonor

Després de la jura de la Constitució, se celebrarà “un esmorzar amb una representació de les més altes autoritats de l'Estat”, tal com diu el comunicat emès per la casa reial. Aquest serà el colofó de la part més institucional i, més tard, començarà el sopar privat amb tots els membres de la família.

En aquest sopar sí que estarà present la família del rei Felip VI i la família de la reina Letícia. Els avis de Leonor per part de la seva mare, Paloma Rocasolano i Jesús Ortiz, estaran celebrant la majoria d'edat de la princesa en un sopar inoblidable.