Muntatge amb un primer pla de la princesa Leonor somrient amb dos flocs a la cara i Jaime Peñafiel somrient
GENT

EXCLUSIVA: Jaime Peñafiel està en contra de l'èxit de Leonor i té un motiu

Jaime Peñafiel parla amb contundència a 'E-Notícies' sobre la princesa Leonor

És innegable que s'ha creat un autèntic fenomen al voltant de la princesa Leonor. Alguns mitjans de comunicació més especialitzats arriben fins i tot a assenyalar que l'hereva al tron és clau en el ressorgiment de la monarquia espanyola. Per això, des d' E-Notícies ens hem volgut posar en contacte amb un dels periodistes més veterans en matèria de reialesa: Jaime Peñafiel.

Parlar-ne és parlar d'un dels periodistes de més renom dins la crònica social del nostre país. L'escriptor s'ha sincerat, en exclusiva pel nostre digital,   sobre com ha vist la princesa Leonor en les últimes aparicions en públic. Les paraules de l'escriptor han estat contundents, i ens ha reconegut per què està en contra del ja conegut com a fenomen de la 'Leonormania'.

Jaime Peñafiel no accepta la 'Leonormania'

En les darreres setmanes, la princesa Leonor ha ocupat titulars de la crònica social tant dins com fora del nostre país. La filla gran de Felip VI s'ha emportat totes les mirades, i els seus passos han estat mirats amb lupa.

Les televisions també han omplert hores i hores de contingut escodrinyant cadascun dels moviments de la princesa Leonor als seus actes. Aquesta mateixa setmana, l'hereva a la corona ocupava les portades de les principals revistes del cor després dels Premis Princesa d'Astúries.

Jaume Peñafiel amb rostre somrient
Jaume Peñafiel opina sobre l'èxit mediàtic de la princesa Leonor | GTRES

Entre els fulls de les esmentades publicacions hi trobàvem reportatges on no es passava per alt ni el més mínim detall de la princesa, des del seu estilisme a la seva manera de caminar.

Fins i tot algunes d'aquestes revistes del paper couché comptaven amb enquestes on reflectien la simpatia que la princesa Leonor desperta a la societat espanyola. Tot i això, des d' E-Notícies hem parlat amb Jaime Peñafiel perquè ens donés la seva opinió al respecte.

El periodista ha atès la nostra trucada. De manera molt amable i totalment desinteressada, Jaume ha respost les nostres preguntes.

L'escriptor ens ha deixat clara la seva postura, assegurant que "no accepto la 'Leonormania'". Jaime Peñafiel només veu a Leonor "una nena de 18 anys que ha jurat la bandera. Res més".

A més, ha volgut apuntar que, gran part d'aquest enrenou té molt a veure que "Espanya és un país molt cortesà".

Jaume ens confessa que en aquest aspecte és més “objectiu”. "Jo no sóc tan cortesà, sóc més independent. Em fa vergonya alguns comentaris de la premsa espanyola", sentencia.

El principal motiu pel qual no acaba d'acceptar aquesta repercussió amb la 'Leonormania' és perquè "el rei és encara molt jove". "Pot ser que Felip sigui rei 20 anys encara", recorda.

Pel que Peñafiel remarca que "temps al temps". D'aquesta manera, el periodista ens fa entendre que la princesa Leonor encara té molt a demostrar.

Jaime Peñafiel, sobre el futur com a reina de Leonor: "Cal esperar"

Encara que el periodista no té res en contra sobre el paper que està exercint la princesa Leonor, sí que creu que és desmesurat com la premsa està elevant a la princesa Leonor .

Leonor amb rostre neutre al Premi Princesa d'Astúries
Jaume Peñafiel opina sobre el futur de la Princesa Leonor | Europa Press

El periodista també s'ha sincerat en aquest digital sobre el futur que espera a la princesa Leonor. Jaime manté que és molt aviat per treure conjectures i que “cal esperar”.

Així mateix, Jaume sembra el dubte sobre el que passarà d'aquí uns anys amb la figura de la monarquia espanyola. "D'aquí 20 anys, què passarà al món?, hi haurà la monarquia?", es pregunta Peñafiel.