Fotomuntatge de la periodista Mayka Navarro i el plató de 'La Marató' de TV3
GENT

Mayka Navarro commou en revelar el trist motiu pel qual no ha tingut fills

Mayka Navarro ha explicat públicament el seu dur testimoni per intentar ser mare. Fet que, malauradament, no va aconseguir

Aquest diumenge 17 de desembre se celebra 'La Marató' de TV3. En aquesta 32a edició, 'La Marató' de la cadena pública catalana recull fons per la salut sexual i reproductiva. Com ja és habitual, al llarg de la jornada apareixen diversos testimonis afectats.

Una ha estat la periodista especialitzada en successos, Mayka Navarro. La catalana ha parlat a Catalunya Ràdio del seu cas. Ho ha fet sense pèls a la llengua. Un testimoni que ha commogut tota l'audiència per la seva duresa.

Mayka Navarro revela perquè no ha pogut ser mare

En una entrevista amb Roger Escapa, Mayka Navarro ha volgut compartir la seva experiència per intentar ser mare. La periodista ha assegurat als micròfons de l'emissora de ràdio catalana que va arribar a arruïnar-se per intentar ser mare. Desig que, finalment, no va poder satisfer.

"Vaig anar a una clínica de fertilitat i vaig estar fent tractaments durant quatre anys, molt sola i que van ser un fracàs. No van funcionar. Jo no estava preparada i em van portar a un pou del qual em va costar molt sortir", ha confessat.

A més, ha assegurat que continua en tractament psiquiàtric arran de no haver pogut complir el somni de ser mare. Un fet que la va traumatitzar. "Durant molt de temps he pensat que no haver tingut fills ha estat culpa meva", ha afegit visiblement afectada.

La menopausa, un tema tabú

Per la seva banda, la periodista Laura Fa ha parlat de la menopausa. Un tema del qual encara se'n parla molt poc públicament. "Crec que és la primera vegada que parlo en un mitjà de la menopausa", ha assegurat Laura Fa.

La catalana ha volgut denunciar públicament que a les dones se'ls ha reduït el temps de ser mares. "Has de compaginar estudis i professió. Això no passa als homes", s'ha queixat.

En aquest punt, Mayka Navarro també ha volgut traslladar la manca d'informació i els falsos mites que hi ha sobre aquest tema. I és que encara hi ha qui diu que els tractaments relacionats amb la menopausa poden provocar càncer com a efecte secundari.

"Quan ma mare va saber que jo utilitzava hormones, em va dir que no ho fes perquè em provocaria càncer", s'ha sincerat.

Segons les darreres informacions, 'La Marató' de TV3 per la salut sexual i reproductiva, ja ha aconseguit 705.470 euros.