Sonsoles Ónega posant amb el Premi Planeta a les mans
GENT

Els llibres de Sonsoles Ónega que l'han ajudat a aconseguir el Premi Planeta

Sonsoles Ónega havia escrit fins ara sis obres, a més de la guardonada

Sonsoles Ónega és la dona de qui s'està parlant més les últimes hores al nostre país. El motiu és que ha aconseguit proclamar-se vencedora de la 72a edició del Premi Planeta. I tot gràcies a la seva novel·la titulada Las hijas de la criada.

D'aquesta manera, Sonsoles Ónega marca un punt d'inflexió a la seva carrera literària, que ha desenvolupat paral·lelament a la periodística. I és que, fins a obtenir aquest guardó, ja havia escrit sis obres més que han contribuït a forjar aquesta faceta com a escriptora que ara ha estat reconeguda.

No saps de quines obres estem parlant? Te les revelem a continuació.

Sonsoles Ónega amb el Premi Planeta a la mà donant el seu discurs de guanyadora

Sonsoles Ónega fa el salt a l'àmbit literari

Sonsoles Ónega, que últimament és notícia per tenir nou xicot i per estar derrotant Ana Rosa a les tardes, s'ha fet famosa per la seva tasca periodística. Primer com a reportera per a Informativos Telecinco i, després, com a presentadora de diversos programes. Tot i això, des de fa unes hores, és coneguda també pel gran públic com a escriptora.

L'actual conductora de Y ahora Sonsoles ha aconseguit el Premi Planeta, pel qual s'embutxacarà 1 000 000 €. I amb aquest veu reconeguda i guardonada la seva tasca a l'àmbit literari, que la va iniciar cap a l'any 2004. En aquell moment va ser quan s'hi va estrenar amb l'obra titulada Calle Habana, esquina Obispo.

Un llibre que li va servir per obtenir el III Premi Lletres de la Novel·la Curta. Amb aquest, que se situa a la Cuba de la dècada dels anys 90, posa sobre la taula el règim imposat per Fidel Castro. Un règim contra el qual lluiten molts cubans i, entre ells, un pare i un fill, encara que de maneres molt diferents.

Sonsoles Ónega somrient en la seva presentació al FesTVal

Sonsoles Ónega: més llibres que han contribuït a aconseguir ara el Premi Planeta

Sonsoles Ónega, després de l'èxit aconseguit amb la seva primera feina literària, va decidir continuar aprofundint en aquest camí. Així, el 2007 va presentar la novel·la Donde Dios no estuvo, que gira al voltant dels macabres atemptats de l'11-M el 2004. I per això pren com a protagonistes diversos personatges del carrer de diferents edats que patiran a la seva pell el tràgic succés.

La filla de Fernando Ónega va continuar compaginant la seva feina a la televisió amb l'escriptura. Per això, el 2010, va presentar Encuentros en Bonaval, que explica la història d'una jove gallega que somia ser periodista. I aquest somni li permetrà emprendre un projecte amb què descobrirà més a fons la seva terra, Santiago, i els secrets de la seva família.

Sonsoles va publicar també el 2015 Nosotras que lo quisimos todo, una novel·la sobre “l'estafa de la dona treballadora”, i el 2017 Después del amor. Amb aquesta obra va aconseguir el Premi Fernando Lara i relata el cas real de Carmen Trilla i Federico Escofet que el 1933 van viure una història d'amor clandestí.

Finalment, i abans d'obtenir el Planeta, va llançar al mercat el 2020 Mil besos prohibidos. En aquest llibre exposa que el destí, després de 20 anys, torna a creuar les vides de Constanza i Mauro, una advocada i un sacerdot. I aquesta trobada servirà perquè la passió entre ells torni a sorgir.

Fins ara, aquesta és la interessant carrera literària d'Ónega, que s'ha vist culminada amb el prestigiós guardó que ha recaigut a la seva novel·la Las hijas de la criada.

Un treball que, segons ella ha explicat, “comença a la Galícia de 1900, la Galícia que va construir els episodis més brillants de la seva vida. La indústria de la conserva l'explica en aquesta història a través d'una família d'empresaris que van estar a totes les guerres i que van fer un imperi”.

➡️ Gent

Més notícies: