Muntatge de la Reina Letizia i Felip VI amb una imatge d'Itziar Castro
GENT

Letícia i Felip trenquen el silenci sobre Itziar Castro i donen una dada clau

Els reis Felip i Letícia han emès un comunicat sobre la pèrdua d'Itziar Castro, just avui que se celebra el funeral

Itziar Castro va morir divendres passat 8 de desembre als 46 anys a causa d'una fallada cardíaca. Dos dies després se n'ha celebrat el funeral i els reis Felip i Letícia han aprofitat per trencar el silenci. Han enviat un comunicat i han aportat una dada clau per entendre la trajectòria d'Itziar.

Felip i Letícia sempre han estat molt compromesos amb la cultura, per això les paraules són tan importants. Hi havia molta gent pendent d'ells, però no ha estat fins ara quan han fet un pas endavant. No ho han pogut fer abans perquè el rei Felip era a Brussel·les.

Posat d'Itizar Castro a la roda de premsa d'Operación Triunfo
Itziar Castro va saber aprofitar la bona fama | RTVE

Itziar Castro va abanderar la lluita a favor de la igualtat i la seva carrera és un exemple de superació i talent. Letícia i el seu marit ho han volgut posar en valor. Independentment de la seva aportació al món de la cultura, el més important és tot allò que va fer pel bé de la ciutadania.

"Rebem la trista notícia de la mort d'Itziar Castro, actriu carismàtica amb un enorme talent que la va fer mereixedora d'una nominació al Goya com a intèrpret revelació". Comença dient el comunicat que s'ha fet públic just quan la família d'Itziar ha organitzat el darrer adéu.

Felip i Letícia aporten una dada clau

Itziar Castro ha estat una de les grans actrius del nostre país, però per a Felip i Letícia hi ha una altra cosa més important. Els reis han ressaltat com va ser d'important la lluita que abandero al llarg de la seva trajectòria mediàtica. "Va ser un descobriment cinematogràfic, però també un exemple social per la seva capacitat per arribar al públic espanyol a través de la seva actuació i discurs".

El darrer adéu a Itziar ha tingut lloc a les 09.15 hores a la Sala Pal·ladius de Pallejà. Felip i Letícia no s'han pogut desplaçar fins allà, encara que han emès un comunicat lamentant la trista pèrdua.

Muntatge amb les cares serioses de la princesa Letizia i el rei Felip VI
Felip i Letícia han tingut un gest amb Itziar Castro | GTRES, e-noticies.cat

"Amb el nostre reconeixement a la seva trajectòria, volem fer arribar tota la família, en aquests moments tan difícils, el nostre sincer condol. Ho fem extensiu per a tots els seus amics i companys de professional".

Itziar ha deixat una empremta inesborrable al món de la interpretació. Però no podem oblidar com va ser d'important la seva presència per donar visibilitat a valors com el respecte, la igualtat i la llibertat.