Muntatge amb un primer pla de la princesa Leonor amb dos flocs de pèl i la reina Letizia de perfil seriosa
GENT

Leonor ja té l'última cosa que li faltava per ser reina i acabar d'eclipsar a Letícia

Ha sortit a la llum el nom escollit per quan la princesa Leonor regni en ser coronada d'aquí a uns anys

Leonor està a punt de concloure un any que ha marcat un punt d'inflexió significatiu tant a la seva vida personal com professional. L'octubre passat, va celebrar la majoria d'edat i, amb això, va jurar fidelitat a la Constitució i el compromís amb la monarquia espanyola.

En aquell moment crucial, la Letícia acompanyava a la Leonor amb orgull per haver complert el seu propòsit amb la primogènita i futura hereva al tron. Ara, dos mesos després, s'ha revelat l'últim detall que la consagrarà com una veritable reina. Es tracta de ni més ni menys que el nom amb què passarà a formar part de la història de la reialesa espanyola de manera definitiva.

La primogènita de Letícia regnarà com a Leonor I

És innegable el paper fonamental que la Letícia ha exercit en el destí de la Leonor. Des del moment en què va néixer, la seva mare va assumir la seva educació dirigida exclusivament a succeir el seu pare al tron.

La dedicació de la Letícia ha estat absoluta i la Princesa d'Astúries ha respost amb disciplina i ha acceptat el seu destí. Va completar els seus estudis en un internat a Gal·les i va sobresortir en la seva formació militar a l'acadèmia de Saragossa. Parades necessàries destinades a preparar-la per esdevenir la futura reina.

Primer pla de la princesa Leonor al Congrés dels Diputats l'acte de la jura de la Constitució
Leonor regnarà com a Leonor I | GTRES

Tot i això, la filla de la Letícia acaba de rebre l'últim element necessari per regnar: el seu nom regi. Aquest nom segueix la denominació que han ostentat tots els monarques, seguit per una numeració en números romans. El motiu d'aquests números no és cap altre que per diferenciar-los d'altres reis amb el mateix nom.

En aquest sentit, el programa Fiesta comptava amb l'Alejandro Entrambasaguas per confirmar el nom amb què la Princesa regnarà. El col·laborador va afirmar que la filla gran de la Letícia serà coronada com a Leonor I.

Aquesta denominació es farà efectiva en el moment que la Leonor assumeixi el regnat després de la mort o l'abdicació de Felip VI. Sens dubte, és un pas fonamental en el futur de la Leonor amb què passarà a la història.

La filla de Letícia no ha estat l'única Leonor dins la nostra història

La veritat és que encara que la Leonor serà la primera a regnar amb aquest nom, no ha estat l'única Leonor I de la nostra història. Un fet que contradiu la intenció d'evitar la repetició de numeració dins la institució.

Per trobar la primera Leonor I, cal remuntar-se al 1479. Aleshores, per què la Princesa d'Astúries no serà Leonor II si ja hi va haver una reina amb aquest nom? La distinció rau en el fet que aquella Leonor va ser reina de Navarra, no de Castella, cosa que permet que pugui assumir el mateix títol.

Cada aspecte de la vida de la germana de la Sofia està calculat meticulosament; fins i tot el nom no és producte de l'atzar. Felip VI i la Letícia tenien clar des del principi que la seva primogènita seria anomenada Leonor, un nom recurrent en la història d'Espanya.

La princesa Leonor amb la reina Letizia a la jura de la Constitució al Congrés dels Diputats
Letícia tenia assumit que la seva primogènita seria anomenada Leonor en honor a les seves avantpassades | GTRES

En concret, cinc dones van precedir la nostra hereva al tron amb el nom de Leonor. Totes elles van exercir rols fonamentals en diferents etapes de la història d'Espanya

Per ordre cronològic, la primera va ser d'Aquitània, seguida després per la de Provença, la de Castella, la de Trastámara i la de Sicília.

Els pares de la Princesa d'Astúries desitjaven que formés part de les grans dones de la història i van optar per designar-la així. Igual que les seves predecessores, la filla gran de la Letícia està destinada a fer història. S'espera no només que superi les seves avantpassades, sinó també l'actual reina, ja que la Leonor representa un canvi significatiu a la institució.