Imatge de fons del jutge Vázquez Taín en primer pla i una altra imatge d'Asunta Basterra amb Rosario Porto i Alfonso Basterra
GENT

El jutge del cas Asunta Basterra trenca el seu silenci i sorprèn molts

José Antonio Vázquez Taín ha estat crític amb la sèrie sobre el cas Asunta Basterra, que ell mateix va instruir

El cas de la mort d'Asunta Basterra és a l'ordre del dia. Després de l'estrena de la sèrie de Netflix, El caso Asunta, el terrible crim ha tornat a estar en boca de molts. El succés va commocionar Espanya al seu moment, i no s'ha oblidat: uns pares que van matar la seva filla adoptada, de només 12 anys.

Ara, després de l'estrena de la sèrie fa pocs dies, molts protagonistes n'han volgut parlar. Rosario Porto, mare de la menor, es va suïcidar a la presó ja fa quatre anys, Alfonso Basterra, el pare, segueix complint condemna. Però hi ha altres noms que van ser importants en el cas, i que apareixen també representats a la sèrie.

Alguns no han volgut callar després de l'estrena de Netflix. Entre ells, José Antonio Vázquez Taín, que va ser jutge instructor del cas.

"Hem perdut una oportunitat"

Vázquez Taín, en unes declaracions al programa Vamos a ver, de Telecinco, ho deixa clar. "Només he vist un capítol i no la tornaré a veure". Pel que sembla, contrari a moltes de les interpretacions i posades en escena que s'han fet a la sèrie, el jutge no ha quedat gens content amb el que s'hi representa.

Assegura, després de deixar clar que ja al seu moment es va decebre amb el documental que també es va fer sobre el cas, que aquesta nova sèrie li ha fet "molta pena". I és que, des del seu punt de vista a Asunta ningú la defensa com a víctima.

Imatge d'un moment del programa Vamos a ver de Telecinco amb el jutge Vázquez Taín, del cas Asunta Basterra i una imatge del judici real

Critica la sèrie des del punt de vista del jutge que va instruir el cas, i va viure en tot moment el seu desenvolupament. Algú que coneix fins al més mínim detall del que va passar.

"Hem perdut una oportunitat de fer una honra o donar un petit afecte a la nena, és a dir, a la víctima", afirma Vázquez Taín. I és que es mostra certament contrariat amb la representació del cas a la sèrie. Assegura que se li dona importància als pares, però en cap moment a Asunta Basterra, a qui sí que s'hauria de recordar, segons ell.

Segons unes paraules recollides per La Voz de Galicia, als "assassins" se'ls tracta en la ficció de Netflix com si fossin "pseudoherois o pseudovíctimes". Deixa clar que no han donat el protagonisme a allò que realment s'ho mereixia, el record d'Asunta i de com els seus propis pares li van arrabassar la vida. "Sembla que l'únic que continua recordant-se d'Asunta soc jo".

No cal dir que Vázquez Taín tampoc ha quedat conforme amb la representació que es fa d'ell mateix a El Caso Asunta. Tot i que això es tracta d'una cosa de la qual es queixa en segon pla. Considera que, ni se l'ha representat bé ni a ell ni a la justícia.

Indignat per una de les escenes de la sèrie, afirma a La Voz de Galicia que mai als jutges se'ls ha tractat com a "senyors feudals" com diu que sí que queda representat en la ficció.

Així doncs, malgrat estar rebent tants afalacs per part de l'audiència, sembla que no tothom s'ha mostrat satisfet amb El Caso Asunta.

➡️ Gent

Més notícies: