Muntatge d'Ortega Cano i Rocío Jurado en primer pla, tots dos amb actitud alegre sobre un fons fosc
GENT

José Ortega Cano va complir el somni de Rocío Jurado i ara en pateix les conseqüències

La vida de José Ortega Cano s'ha complicat de manera significativa després de convertir-se en pare amb Rocío Jurado

José Ortega Cano comença a patir les conseqüències d'haver format una família amb Rocío Jurado. La chipionera volia que Ortega experimentés la paternitat, però li va ser impossible concebre biològicament.

Va ser aleshores quan es va proposar la idea de procedir a l'adopció i va ser quan Gloria Camila i José Fernando van arribar a les seves vides. Tanmateix, després de la mort de Rocío, l'extorero es va veure sol i van començar els problemes. Uns problemes que persisteixen 17 anys després i que només han empitjorat.

José Ortega Cano i les conseqüències després de convertir-se en pare amb Rocío Jurado

Era l'any 1999 quan José Ortega Cano va acceptar la idea que Rocío Jurado li va proposar d'adoptar. Encara que en un primer moment les seves intencions eren acollir un nen, finalment van decidir adoptar-ne dos. Així va ser com José Fernando, de 6 anys, i Gloria Camila, de 3, van arribar a la vida del llavors torero i la cantant.

Rocío Jurado i José Ortega Cano, en una imatge d'arxiu, tots dos amb rostre seriós
José Ortega Cano va decidir adoptar amb Rocío Jurado | Europa Press

Començava per a Ortega una vida completament diferent i inesperada que es va acabar complicant de la pitjor de les maneres. Res no feia pensar que el fet de cedir davant els desitjos de Rocío pogués acabar ocasionant-li vertaders maldecaps.

Amb la mort de 'La más grande' tot va empitjorar de manera significativa. El primer que va donar problemes va ser el fill. Els seus problemes d'addicció el van portar a protagonitzar més d'un desacord amb la policia i Ortega va decidir internar-lo en una clínica.

Tanmateix, ara que sembla que el jove s'ha recuperat, és Gloria qui li ha donat un nou disgust. La seva adopció ha esdevingut tema de burla dels detractors de la jove, que ha acabat explotant assenyalant el seu pare.

Foto antiga d'Ortega Cano i Rocío Jurado subjectant uns joves Jose Fernando i Gloria Camila en un jardí de roses i tots molt contents
Ortega Cano s'ha vist sobrepassat en la seva faceta com a pare | Europa Press

Va afirmar que se sentia “com un cadell abandonat” i fins i tot es va plantejar “treure'm els cognoms”, fruit del dolor que li ha ocasionat aprofundir en teràpia sobre la seva situació familiar.

La distància amb Ortega sembla evident, sobretot perquè ha estat conscient que aquest no li va parlar mai sobre la seva adopció. No hi va haver una conversa entre pare i filla malgrat les moltes ocasions en què Gloria ha parlat sobre el seu patiment.

José Ortega Cano aliè al patiment de la seva filla

El buit que va deixar Rocío Jurado a la vida dels seus fills va ser tremendament significatiu. Amb ella se n'anava el suport amb què comptava Ortega per continuar mantenint unida tota la família. Cosa que no va poder aconseguir arran dels problemes que van tenir lloc.

Gloria sempre s'ha mostrat propera amb el seu pare, i és el seu màxim suport en els pitjors moments. Ara bé, ella no pot afirmar el mateix, ja que, segons confessava, “no és conscient ni de la meitat d'això que jo he patit”.

José Ortega Cano i la seva filla, Gloria Camila Ortega, tots dos amb rostres seriosos
Ortega Cano no ha estat conscient de com ha patit Gloria | GTRES

I és que no han estat poques les vegades que la jove s'ha sentit assenyalada pels seus orígens. Recordem els rumors que assenyalaven com Fidel es dirigia a ella i el seu germà: “els immigrants”. Cosa que la seva dona va desmentir categòricament al seu documental.

Amb el temps tot s'incrementa, i el que semblava no importar-li va anar cobrant protagonisme. Malgrat que sempre va defensar sentir-se part de la família, les nombroses crítiques i insults a la seva condició d'adoptada li van passar factura.

José Ortega Cano amb ulleres de sol atenent la premsa
Ortega Cano fa anys que brega amb els problemes que li donen els seus fills | GTRES

Tal com ella mateixa va confessar fa mesos, el patiment actual ve de lluny, “de traumes de la infància o mancances afectives”. “Del mal que ha ocasionat venir d'allà”, recordava emocionada sobre els seus orígens.

Un dolor del qual Ortega no n'ha estat conscient fins que la jove ha explotat. Sens dubte, un nou front s'obre per al vidu de Rocío Jurado, cansat de patir les conseqüències d'haver esdevingut pare.