Posat de Jordi González com a presentador de La Plaça de La 1
GENT

Jordi González i les dades que confirmen quin serà el seu futur a TVE

Males notícies per a Jordi González i el seu futur a la cadena pública

Jordi González estava molt il·lusionat per començar un nou projecte de la mà de TVE. I és que el presentador, després d'obtenir bons resultats en conduir la sisena temporada de Lazos de sangre, se li va presentar l'oportunitat de posar-se al capdavant de les tardes de la cadena.

D'aquesta manera, TVE li va confiar La Plaza, un magazín que havia de prometre donar-li la competència a Y ahora Sonsoles i TardeAR, d'Antena 3 i Telecinco, respectivament. Segons el portal Tvienes, l'objectiu d'aquest nou format era arribar al 9,2 % de quota de pantalla, xifra que, ja us avancem, no ha aconseguit.

Les dades que es van obtenir ahir del programa de Jordi González van demostrar que el seu futur a la televisió corre perill. La Plaza va obtenir un paupèrrim 5,4 % de quota i 378 000 teleespectadors.

El futur de Jordi González a TVE, en perill

Certament, són males notícies per a Jordi González, ja que el seu lloc dins de la cadena pública es podria veure truncat a causa de les baixes audiències d'ahir del seu programa.

I és que La Plaza no només no ha aconseguit el seu objectiu, sinó que ni tan sols ha pogut assolir els seus dos rivals. Ahir, l'espai de Sonsoles Ónega va aconseguir un 11,8 % de quota i el d'Ana Rosa Quintana, un 10,8 %. Unes dades força altes en comparació amb les del programa de Jordi González.

Captura de pantalla del primer programa de 'La Plaza', mostrant Jordi González, el presentador, i els col·laboradors Celia Villalobos, Terelu Campos, Judit Mascó i Marta Nebot a la sobretaula
El format presentat per Jordi González podria tenir els dies comptats | RTVE

De fet, ha estat un revés tant per a RTVE com per al presentador català, ja que tenien les expectatives altes respecte a aquest magazín.

A més, aquest cop els podria haver enxampat per sorpresa, ja que el dia de l'estrena La Plaza va recollir un 7,8% de quota, per la qual cosa res feia presagiar que aconseguirien tan mala audiència en el futur.

Els dies següents, el programa només va perdre aproximadament un punt i mig respecte als programes anteriors. Ara, si comparem aquestes xifres d'ahir amb el primer programa, descobrirem que l'espai ha perdut un total de 2,4 punts.

És clar que, si el programa continua amb índexs baixos, TVE podria prendre la dràstica decisió de prescindir-ne. Una determinació que afectaria Jordi González, que es quedaria sense un lloc dins la cadena.