Muntatge de Jaume Peñafiel amb els reis, Felip VI i Letizia
GENT

EXCLUSIVA: Peñafiel, sobre l'última decisió de Felip i Letizia: 'És una mesquinesa'

Jaime Peñafiel, molt contundent amb el que va passar durant la jura de bandera

La princesa Leonor va jurar la bandera el 7 de novembre passat, on va prometre donar la vida per Espanya. La jove va viure un dels moments més especials i únics de la seva vida davant de l'orgull dels seus pares.

A diferència del seu pare, Leonor no va fer la jura de la bandera de manera individualitzada, sinó com una més amb els companys. Però aquesta no va ser l'única diferència notòria pel que fa a la jura del seu pare.

Fa 38 anys, Felip va jurar la bandera sota l'atenta mirada del seu avi, el comte de Barcelona. No obstant això, Leonor no va comptar amb la presència del seu avi, don Joan Carles I, a la seva jura.

Des d' E-Notícies ens hem posat en contacte amb un dels grans periodistes especialitzat a la casa reial: Jaime Peñafiel. L'escriptor, fent gala de la seva sinceritat, ha estat molt crític amb el motiu de l'absència de Joan Carles I a la jura.

Peñafiel ha estat molt contundent. El cronista no ha dubtat a assenyalar que, molt probablement, els reis van estar darrere aquesta decisió. Especialment el rei Felip VI.

Jaume Peñafiel, contundent amb la decisió que va prendre Felip VI: "És una mesquinesa"

Encara que les mirades eren a la princesa Leonor el dia de la jura de la bandera, el focus també va ser present sobre els reis. Només calia mirar la cara de la reina Letizia o els gestos d'emoció de Felip per veure que va ser un dia inoblidable i carregat de significat.

Muntatge amb el rostre de Jaime Peñafiel amb la jura de Bandera de Leonor
Jaume Peñafiel parla sobre l'absència de Joan Carles I a la jura | GTRES, e-noticies.cat

Tot i això, l'absència de l'emèrit va despertar moltes especulacions. A la jura de bandera de Felip VI, fa 38 anys, sí que hi va ser present el seu avi, el comte de Barcelona. Aquesta vegada, no hi va haver ni rastre de Joan Carles I, encara que sí que va acudir a la celebració familiar i privada de la tarda.

Jaime Peñafiel s'ha pronunciat sobre aquest fet al nostre digital. L'escriptor ha mostrat la seva total desaprovació que Joan Carles I no fos convidat a la jura.

El periodista ho té clar: "És una mesquinesa per part de Felip que Joan Carles I no hagi estat present", ens ha revelat. "Només ho van autoritzar per al menjar familiar, com si fos un Rocasolano més", llisca a aquest mitjà.

"Fa 38 anys, el seu pare va jurar la bandera, tenint en present el seu avi. Ara, en aquesta ocasió, estic segur que el senyor Felip no ho va permetre", afirma Peñafiel.

Muntatge de la jura de Bandera de Leonor i del rei Felip VI
L'avi de Felip VI sí que va ser present a la seva jura | GTRES, e-noticies.cat

Peñafiel es pronuncia sobre el paper de Letizia

Al marge que Leonor ha estat la protagonista tant a la jura de bandera com als Premis Princesa d'Astúries, la reina Letizia també ha acaparat moltes mirades .

Per tots és conegut que Letizia és molt meticulosa a cadascuna de les seves aparicions públiques. I no només es preocupa de la seva imatge, sinó també de la de les filles.

La princesa Leonor amb la seva mare, la Reina Letízia el 12 d'octubre
El periodista opina sobre el paper de Letizia | GTRES

A la nostra xerrada amb Jaume Peñafiel, també li hem preguntat sobre el paper de Letizia durant aquests darrers temps. "És Letizia la que sempre està organitzant tot i es va veure clar a la cerimònia (els Premis Princesa d'Astúries). No sap on ha d'estar. Ha de ser més seriosa, no penso que sigui seriosa".

A més, l'escriptor manté que "Felip és un bon home. Una persona molt bona, però és un pobre home en mans de Letizia", ens ha revelat.