Muntatge de la infanta Elena seria mirant de banda amb un barret blanc, Jaime de Marichalar seriós mirant a baix en vestit negre i una exclamació

GENT

La infanta Elena no s'allibera del passat: revelen noves dades de Jaime de Marichalar

Surt a la llum informació que posa en relleu com era la relació entre la infanta Elena i Jaime de Marichalar

La infanta Elena i Jaime de Marichalar tornen a ser notícia després de publicar-se un llibre controvertit sobre els membres de la família reial. Silvia Taulés ha fet un repàs per la monarquia espanyola a través dels personatges més joves. Los sobrinos del rey aborda les característiques de cadascun, servint com a mirall de la vida dels seus pares.

Així doncs, la infanta Elena ha vist com no es pot oblidar del seu passat amb Marichalar després de sortir a la llum noves dades. Una informació que repassa com va afectar la seva separació a la infància dels seus fills fins a l'adolescència.

La infanta Elena perseguida pel seu passat amb Jaime de Marichalar

Sempre s'ha especulat sobre com era el matrimoni entre la infanta Elena i Jaime de Marichalar. Van ser els primers a anunciar el "cessament de la convivència", protagonitzant així el primer divorci a la monarquia espanyola. Encara que ja fa 15 anys que estan separats, la infanta no es pot deslligar del seu passat amb Marichalar.

Sobretot ara que Silvia Taulés ha publicat el seu llibre Los sobrinos del rey, on revela noves dades de l'exduc de Lugo. El més rellevant fa referència a com el divorci de Jaime i Elena va afectar els seus dos fills, Froilà i Victòria Federica.

Jaume de Marichalar i la infanta Elena junts vestits de negre

Els fills de la infanta Elena sempre han estat els més díscols de la família i els que més polèmiques han protagonitzat. Per a l'escriptora, l'origen d'aquest comportament rebel és a causa, principalment, dels problemes dels pares.

"El divorci de la infanta Elena i Jaime de Marichalar va marcar moltíssim els seus fills i ha marcat la seva educació", apunta Taulés. Les contínues desavinences entre Jaime i Elena van provocar que Froilà i Victòria se sentissin "desemparats".

Froilà mirant de banda somrient i Victoria Federica mirant cap avall seriosa

Segons l'escriptora, el matrimoni estava més centrat en les discussions que en l'educació dels fills i això els va acabar afectant. De fet, Silvia revela que era habitual que cap dels dos anés a les reunions del col·legi. "Hi anava un militar que treballava a les ordres del seu avi i que era qui s'encarregava de l'educació dels nens".

Aquesta manca d'atenció ha estat el que ha emmotllat el caràcter rebel dels fills de Marichalar fins a convertir-ho en un problema. Actualment, sembla que han sabut reconduir la situació, malgrat que encara persisteixen certes diferències entre la infanta Elena i Jaime.

El passat complicat de la infanta Elena i Jaime de Marichalar

Taulés no ha estat l'única que ha posat en relleu com era la relació entre la infanta Elena i Jaime de Marichalar. Pilar Eyre, experta en la casa reial, també va afirmar que el comportament del matrimoni no era el més adequat. De fet, la reina Sofia no va aprovar mai la vida que Marichalar donava a la seva filla.

A conseqüència, els enfrontaments entre ells van ser constants fins que van decidir divorciar-se. Un divorci que tampoc va ser amigable i que va acabar passant factura als fills. "Els descriuen com a nens d'una família desestructurada, no només perquè els pares s'hagin divorciat, sinó per com ho van fer", afirma Taulés.

Imatge del casament de la infanta Elena amb Jaume de Marichalar a l'altar

L'educació de Froilà i Victòria ha estat la nota més discordant entre la infanta i l'exduc de Lugo. Segons explica l'escriptora, mai no es van posar d'acord i cadascú va intentar educar-los de maneres molt diferents. "La infanta Elena ha exercit un control ferri sobre els seus fills, Jaime de Marichalar els ha donat més llibertat i més capritxos", explica.

Això els va portar a tenir aquest comportament rebel del qual sempre han fet gala i que els diferencia de la resta dels cosins. Silvia reconeix que ha estat molt complicat abordar el passat dels Marichalar sense fer que aquests “quedessin com els dolents”. Tot i això, la infanta ha vist com els seus problemes amb Marichalar han tornat a quedar exposats i com va afectar els seus fills.

➡️ Gent

Més notícies: