Muntatge d'Iñaki Urdangarin somrient i Ainhoa Armentia rient amb un mocador blau al coll i un calendari de gener
GENT

Iñaki Urdangarin i Ainhoa Armentia aconsegueixen el que tant volien: succeirà al gener

L'exduc de Palma i l'advocada vitoriana veuran finalment complert el seu desig després d'una llarga espera

Iñaki Urdangarin i la seva parella, Ainhoa Armentia, tenen motius per veure l'any que acaba de començar amb optimisme. L'exduc de Palma i l'advocada vitoriana, que fa més de dos anys que tenen una relació, podrien les pròximes setmanes fer un pas que des de fa temps desitgen. L'encara gendre del rei emèrit estaria a punt de veure clar l'horitzó després de molts mesos d'espera.

Molts auguraven que la signatura del divorci entre Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina es produiria al novembre, uns altres apuntaven al desembre. Al final sembla que serà aquest mes de gener quan definitivament es produeixi la dissolució del matrimoni. Així ho assegura el diari Monarquía Confidencial després de consultar fonts de gran solvència.

L'exduc de Palma aconseguirà aquest mes això que ell i la seva parella desitgen: la signatura del divorci

Encara que no ha transcendit la data exacta en què es produirà la signatura, sí que s'avança que serà a finals d'aquest mes. “Cristina té les idees molt clares, i el seu desig és tancar aquesta etapa com més aviat millor”, apunten des del mitjà. Pel que sembla, el text en què consta el conveni regulador ja estaria redactat i acordat des de fa mesos.

Quedaria pendent ratificar-lo, cosa que es farà efectiva en cas de complir-se totes i cadascuna de les condicions imposades per Iñaki. “Ha estat un camí força difícil. Hi ha hagut molts desacords entre tots dos, que en principi cessaran ben aviat”, indiquen fonts properes a l'exparella.

Pel que sembla, hi va haver un primer acord que es va signar a Ginebra, on té la seva residència habitual la infanta. Una redacció en què una de les clàusules deixa clar que Urdangarin no pagaria pensió pels seus fills, i que no rebria cap compensació econòmica per part de la infanta.

Amb la signatura l'última setmana de gener, això suposaria que Iñaki Urdangarin serà de nou un home solter. Un estat civil que li permetria fer el pas que tant ell com la seva parella, Ainhoa Armentia, estan desitjant. Tots dos estan d'acord a contreure matrimoni i formalitzar així la seva relació.

Ara fa dos anys del moment en què l'exjugador d'handbol era fotografiat de la mà d'una dona que no era la infanta Cristina. Unes instantànies preses en una platja de Bidart on l'exduc de Palma solia passar els estius amb la seva dona i els seus fills. Només cinc dies després, l'exparella anunciava la "interrupció" de la seva relació matrimonial mentre asseguraven que el compromís amb els seus quatre fills romania "intacte".

Iñaki i Ainhoa compten els dies perquè es produeixi el que fa mesos que esperen

Va ser llavors quan va començar un llarg procés que per fi està a punt d'arribar al final. Pel que sembla, han estat les exigències d'Urdangarin les que no han convençut Cristina.

Muntatge amb fotos de primer pla d'Iñaki Urdangarin i Ainhoa Armentia, tots dos somrients
Iñaki Urdangarin i Ainhoa Armentia han començat l'any de la millor manera possible | e-noticies.cat

Fonts properes a la infanta afirmen que el pare dels seus fills ja hauria percebut una important suma de diners. Seria aproximadament un milió d'euros en concepte d'indemnització pel llibre que li van recomanar escriure i que finalment va desestimar. A més, podria rebre un altre milió un cop es ratifiqui el divorci.

Més enllà de les xifres, queda clar que abans que s'acabi gener Iñaki i Ainhoa, per fi, hauran vist el seu desig complert. La parella tindria llibertat per contreure matrimoni i tornar a un estat civil que tots dos ja coneixen.