Muntatge de fotos de primer pla de la princesa Leonor, amb rostre somrient, i al costat l'emoji d'un regal
GENT

L'entorn d'Elionor confirma un dels millors rumors sobre el seu aniversari

A la princesa Elionor l'espera una cosa molt especial

La princesa Elionor de Borbó continua ocupant titulars i minuts als programes de televisió en espera que es produeixi un dels esdeveniments més importants de la seva vida.

Quan només falten uns dies perquè arribi a la majoria d'edat, són moltes les informacions relacionades amb els actes que tindran lloc aquell dia. Ara, s'ha revelat un detall que, sens dubte, alegrarà Elionor en una data tan especial.

El 31 d'octubre l'hereva jurarà la Constitució espanyola davant de les Corts en una cerimònia solemne que marcarà un abans i un després en les funcions institucionals.

A continuació rebrà al Palau Reial el Collar de l'Ordre de Carles III, la distinció més important després del Toisó d'Or. Un esdeveniment en què comptarà amb la presència dels poders de l'Estat i que finalitzarà amb un dinar on estaran representades les autoritats més altes d'Espanya.

La princesa Elionor rebrà un regal molt especial amb motiu del seu 18è aniversari

A la tarda, la Casa Reial ha confirmat que la Princesa Elionor celebrarà la seva onomàstica en família al Palau del Pardo. Una festa "familiar i de caràcter privat" a què assistiran la Família Reial, la família del Rei i la de la Reina. Però no només això, Elionor, a més, rebrà com a regal d'aniversari per part del Principat d'Astúries un present molt significatiu.

Serà la coneguda joieria ovetenca Quirós l'encarregada de confeccionar una peça que té un gran simbolisme amb el títol que ostenta com a hereva el tron d'Espanya. Aquest és el mateix establiment que el 2017 ja va realitzar per a la princesa una insígnia que li va ser lliurada en la visita a Covadonga.

Muntatge de fotos de primer pla de la princesa Elionor somrient i al costat una imatge d'una joia seva de la joieria Quirós
La insígnia que va rebre Elionor fa anys també va ser confeccionada a la joieria Quirós | Joyería Quirós, Europa Press

Quirós va comptar llavors amb el vistiplau de la Casa Reial per adaptar un ornament destinat a una nena, conservant l'essència de la insígnia que el 1977 va rebre el seu pare. Aleshores, Elionor va rebre una peça d'or de divuit quirats amb una orla d'or blanc sobre la qual s'assenten diamants en talla brillant.

Sota l'orla, el lema del Principat en llatí: “Hoc signe tuetur pius - Hoc signe vincitur inimicus”. "Amb aquest emblema es defensa el piadós: Amb aquest emblema es venç l'enemic". En el fons safirs i sobre la Creu de la Victòria la Corona Reial, al seu revers, la inscripció "Leonor, Princesa d'Astúries".

Habitualment les joies que reben de manera oficial els membres de la Casa Reial pertanyen a la Corona. Tot i això, en el cas de la insígnia va ser especial. Com que és un regal del Principat supervisat per la Casa Reial, pertany a qui se li dona, així que llavors serà de Elionor, explicaven des de la joieria.

La reina Sofia és clienta de l'establiment que fa la joia per a Elionor

També l'any passat Elionor i la seva germana Sofia van rebre de Quirós dues medalletes amb la inicial del nom de cadascuna. La joieria va ser també l'encarregada de fer la polsera de safir que Felip VI va regalar a la seva fillola Ingrid Alexandra de Noruega, amb motiu de la seva confirmació, el 2019. Un comerç que coneix bé la seva àvia, la reina Sofia, ja que des de fa dues dècades l'emèrita llueix joies de l'establiment esmentat.

La mare de Felip VI va conèixer les propietàries de l'esmentada joieria al rastellNuevo Futuro. Va ser en aquell moment quan va començar a comprar joies per a lluir i també per regalar. "Sofia és molt fidel, portem fent-li collarets durant vint anys", revelava a Vanity Fair María Ignacia Iturmendi, ara al capdavant de la joieria.