Fermí Reixach
GENT

Duel a TV3: Mor Fermí Reixach, l'actor que feia de Guillem a ‘La Riera’

Fermí Reixach ha mort aquest dimecres als 77 anys i recordem la mítica carrera de l'actor de ‘La Riera’ de TV3

L'actor Fermí Reixach ha mort aquest dimecres als 77 anys, segons ha informat l'associació Cineclub Adler de Lloret de Mar, la localitat natal. Reixach, amb una prolífica carrera en teatre, cinema i televisió, va deixar una empremta inesborrable al panorama cultural català i espanyol.

Fermí Reixach va néixer el 21 d'agost del 1946 a Lloret de Mar. L'actor va pujar per primera vegada als escenaris amb tan sols 12 anys, acompanyat per la seva germana Neus al Casal de l'Obrera del seu poble. Posteriorment, es va formar en interpretació al centre Estudis Nous de Teatre de Barcelona, sota la direcció d'Albert Boadella i Josep Montanyés, i a l'Institut del Teatre de Barcelona.

La seva carrera artística va fer un gir significatiu als anys vuitanta. Va ser llavors quan Fermí Reixach va continuar la seva formació teatral als Estats Units, en part gràcies a una beca Fulbright a Nova York. Va ser llavors quan va consolidar la seva carrera professional i on va participar en obres de teatre com El rei Lear o Don Juan Tenorio.

Fotografia de l'actor Fermí Reixach

Al llarg de la seva trajectòria, Fermí Reixach va ser una cara i una veu reconeguda en múltiples obres de teatre, pel·lícules i sèries de televisió. Va debutar al cinema amb La campanada de Jaime Camino el 1976. A més, Reixach va participar en pel·lícules com a Estiu 1993 (2017) de Carla Simón; El perfum: història d'un assassí de Tom Tykwer; i El Greco de Yannis Smaragdis.

A la televisió, va tenir una presència destacada en més de trenta sèries, incloent-hi Polseres vermelles, Olor de colònia i La Riera. Va ser en aquesta última on va tenir un paper molt estimat, interpretant Guillem Almeda.

L'any 2014, l'Ajuntament de Lloret de Mar li va atorgar el Premi Sa Gavina. Vuit anys més tard, el 2022, l'Acadèmia del Cinema Català el va nomenar Membre d'Honor per la seva contribució decisiva a la renovació del llenguatge cinematogràfic a Catalunya.

La seva mort ha generat nombroses mostres de condol i afecte a l'entorn cultural català. La Filmoteca de Catalunya i diverses personalitats del teatre i cinema han retut homenatge al seu llegat, destacant-ne l'impacte i la dedicació a la cultura al llarg de la seva vida.

➡️ Gent

Més notícies: