Muntatge de Leonor amb rostre somrient i Irene Urdagnarin amb rostre seriós

GENT

El secret d'Irene Urdangarin veu la llum i la princesa Leonor queda assenyalada

El dormitori d'Irene Urdangarin no deixa cap dubte sobre quina és la seva relació amb la seva cosina Leonor

Irene Urdangarin viu amb intensitat l'any sabàtic que s'ha pres després de finalitzar els estudis de segon de batxillerat. La filla de la infanta Cristina, després de passar uns mesos a La Zarzuela, ha posat rumb a Cambodja per iniciar un període de voluntariat seguint l'exemple del seu germà Juan. Mentre comença una nova vida lluny d'Espanya, ha sortit a la llum una informació que evidencia què passa amb la seva cosina Leonor.

Els darrers mesos, les aparicions públiques de la benjamina dels Urdangarin han estat més freqüents del que és habitual. Irene, que tenia fixada la seva residència a Ginebra des de feia més d'una dècada, va tornar a Espanya després de fer els 18 anys i va decidir fer una pausa prèvia a l'etapa universitària. La noia ha deixat buit el dormitori a la casa que compartia amb la seva mare, una estança de la qual ara hem conegut més detalls.

El secret d'Irene Urdangarin: no té fotos amb Leonor

Ha estat amb motiu de la publicació del llibre Los sobrinos del rey, de Silvia Taulés, quan ha transcendit com és l'habitació d'Irene. Dades que permeten fer un retrat més encertat de la filla d'Iñaki Urdangarin i que fins ara eren desconegudes. Així, a l'esmentada obra la també periodista explica que les parets del dormitori estan decorades amb fotos de la família.

Els seus germans, Juan, Miguel i Pablo ocupen bona part de l'espai esmentat. Imatges dels seus pares i els seus cosins materns, Felip i Victòria Federica, fills de la infanta Elena, així com altres familiars de la seva família paterna. Tanmateix, entre totes les imatges destaca l'absència de les seves cosines Leonor i Sofia, tal com analitza el diari En Blau.

Muntatge d'un primer pla d'Irene Urdangarin seriosa i la princesa Elionor somrient
El dormitori d'Irene a Ginebra deixa a la vista el lloc que ocupa Leonor a la seva vida | e-noticies.cat

Les parets de la cambra d'Irene són un llenç on apareixen molts membres de la seva família. Tots menys els reis, Felip i Letícia, i les seves cosines, la princesa Leonor i la infanta Sofia. Un detall que deixa en evidència el lloc que per a Irene ocupen a la seva vida i que els diferencia de la resta de parents als quals té presents.

L'autora de Los sobrinos del rey compta amb el testimoni d'algú que ha freqüentat l'habitatge habitual d'Irene. Aquesta persona revela que l'estança que ocupa la noia a casa de la seva mare a Ginebra és “àmplia i molt lluminosa. Totes les parets són blanques i estan revestides de fusta des del terra fins a la meitat”.

El dormitori d'Irene reflecteix la relació que manté amb la seva cosina

Taulés, a més, descriu que l'estança està “plena de coixins, i molts armaris, perquè a la noia li agrada molt la roba i té una gran quantitat de peces”. Elements que deixen a la vista que la filla petita d'Iñaki Urdangarin és una noia presumida que es preocupa per la seva imatge.

Però el més destacat és l'absència d'imatges que recordin els reis actuals i les seves filles. Tot i que són família i que Irene i Leonor tenen la mateixa edat, el distanciament entre Felip i Letícia amb la infanta Cristina afecta també les seves filles. Així, mentre Irene manté una relació estreta amb la seva cosina Victòria Federica, no passa el mateix amb la princesa d'Astúries i la seva germana.

Precisament Leonor i Sofia van ser les grans absents a la festa de graduació d'Irene celebrada el juny de l'any passat. Tampoc no hi van acudir els actuals monarques, a diferència de la resta d'oncles i cosins de la jove. Una mostra més de la distància evident que hi ha entre ells i de la qual tenim constància a través de les pàgines del llibre esmentat.