Muntatge del príncep Guillem i el rei Carles III en vestit i seriosos
GENT

Carles III destapa per què el príncep Guillem s'ha vist obligat a desaparèixer

Carles III emet un nou comunicat on ha informat sobre què passarà amb els pròxims compromisos de la família reial

Carles III s'ha vist obligat a emetre un comunicat d'última hora després de la decisió inesperada que ha pres Rishi Sunak, l'actual primer ministre del Regne Unit. A través d'aquest escrit, el monarca ha explicat els motius pels quals el príncep Guillem ha cancel·lat tots els seus compromisos reials.

Segons ha transcendit les últimes hores, aquest dimecres, 22 de maig, el mandatari s'ha reunit amb Carles III per comunicar-li el seu desig que s'avancin les pròximes eleccions. D'aquesta manera, els britànics podran triar el nou govern després de mesos d'incertesa.

El rei Carles III seriós mirant fixament

Aquesta decisió ha provocat una reacció immediata en Carles III. Tant és així que, en un intent per no eclipsar les campanyes electorals corresponents, ha optat per cancel·lar els compromisos de tots els membres actius de la casa reial britànica. Entre els quals es troba el príncep Guillem:

"Després de la declaració del primer ministre convocant eleccions generals, la família reial posposarà, d'acord amb el procediment normal, els compromisos que puguin desviar l'atenció o distreure el focus de la campanya electoral".

A més, Carles III ha volgut enviar “les seves més sinceres disculpes a qualsevol que pugui veure's afectat” per aquesta decisió inesperada. Està previst que, tant el príncep Guillem com la resta de membres de la casa reial reprenguin la seva agenda després del 4 de juliol.

Carles III emet un comunicat per explicar per què el príncep Guillem ha desaparegut

Estava previst que aquest mateix matí el príncep Guillem reaparegués per assistir a un nou acte. Ara bé, tal com ha ordenat Carles III, tant l'agenda del seu fill com la de la resta de membres de la família reial queden suspeses fins a nou avís.

El príncep Guillem seriós amb vestit negre i corbata blava, les mans juntes i assegut

Segons es pot llegir a l'últim comunicat emès des del palau de Buckingham, es cancel·len tots els compromisos reals durant les pròximes setmanes. Una decisió que el monarca ha pres aquest dimecres, 22 de maig, després de reunir-se amb el primer ministre britànic.

Fa només unes hores, Rishi Sunak ha expressat a Carles III el seu desig d'avançar els comicis, a més de sol·licitar-li la dissolució del Parlament.

Per això, i després d'acceptar aquesta petició, el pare del príncep Guillem ha posposat la seva agenda i la de la resta la família fins després del 4 de juliol.

El primer ministre britànic amb Carles III mirant-se asseguts al costat d'una taula

Per part seva, diversos mitjans de comunicació britànics han assegurat que la Corona té l'esperança de “reorganitzar les visites” per evitar generar certs malentesos. "Els esdeveniments es revisaran cas per cas", han explicat a continuació.

D'aquesta manera, l'únic esdeveniment al qual està previst que vagin Carles III i la seva dona, la reina Camil·la, és el 80è aniversari del dia D a Portsmouth i Normandia. Esdeveniment que se celebrarà el pròxim 6 de juny. Es tracta del primer acte del monarca fora del Regne Unit des que va ser diagnosticat de càncer.

Sigui com sigui, no hi ha cap dubte que aquesta nova i contundent mesura presa per Carles III suposarà un autèntic respir per al príncep Guillem. I molt més després dels mesos de tensió que ha viscut arran de les malalties del seu pare i Kate Middleton.

➡️ Gent

Més notícies: