Fotomuntatge de la reina Letizia, el rei Felip i la reina Camila

GENT

Camila farà de reina després de Carles III: Què passaria a Espanya si li passa a Felip

Aquest dilluns 5 de febrer, el Palau de Buckingham ha anunciat que el rei Carles III té càncer. Què passaria a Espanya si es donés una situació similar?

Carles III ha estat diagnosticat de càncer. Així ho ha anunciat el mateix Palau de Buckingham aquest dilluns 5 de febrer. D'aquesta manera, Camila agafarà les regnes de la Casa Reial anglesa.

Però, què passaria si la corona espanyola es veiés afectada amb unes circumstàncies similars? La situació podria ser molt diferent a Espanya, després de l'escarni públic que viu Letícia.

Què passaria a Espanya?

El suposat romanç de la reina Letícia amb Jaime del Burgo, ha costat molt car a la Família Reial. El 3 de desembre passat, l'excunyat de Letícia confessava que va ser la seva amant durant dos anys. Més concretament des del 2010 fins al 2011.

Segons sembla, aleshores Letícia feia 6 anys que estava casada amb el rei Felip  i les seves filles Leonor i Sofia tenien 5 i 3 anys. Una trama que va deixar tothom en xoc. Ja que si fos certa, seria un dels escàndols més sonats dels últims anys.

Després d'aquesta notícia 'bomba', la Família Reial està vivint un dels seus moments més complicats. D'aquesta manera, si el rei Felip es veiés afectat per una malaltia semblant a la de Carles III, Letícia seria l'encarregada de continuar amb l'agenda pública del monarca.

Fotomuntatge del rei Felip i la reina Letizia amb un cor trencat de fons
La Casa Reial viu el seu moment més complicat. | Europa Press, wing-wing, Getty Images

Són moltes les veus que asseguren que volen treure's del mig a Letícia. Que la Casa Reial visqués les mateixes circumstàncies que al Palau de Buckingham, podria ser l'excusa perfecta. I així fer abdicar la reina i que comencés el regnat de Leonor.

Això si Felip VI i Letícia no es divorcien abans. Ja que com va dir Pilar Eyre fa unes setmanes, és possible que els reis espanyols decideixin separar-se aquest mateix any.

No obstant això, només són meres suposicions. D'aquesta manera, esperem que el rei Felip gaudeixi de molta salut durant anys.

El rei Carles III té càncer

Com tothom sap, aquest dilluns 5 de febrer el Palau de Buckingham ha emès un comunicat anunciant la malaltia del rei Carles III. 

"Durant el recent procediment hospitalari del rei per a un engrandiment benigne de la pròstata, es va observar un altre tema de preocupació. Les proves de diagnòstic posteriors han identificat una forma de càncer".

Imatge de Carles III
Anuncien que el rei Carles III té càncer. | Europa Press

"La seva majestat ha començat avui un programa de tractaments regulars. Temps durant el qual els metges li han aconsellat que posposi les seves tasques de cara al públic. Durant tot aquest període, la seva majestat continuarà fent els assumptes d'Estat i tràmits oficials amb normalitat".

Tal com asseguren al comunicat, el rei ja hauria començat aquest dilluns 5 de febrer el tractament contra el tumor. A més, els metges li han recomanat posposar l'agenda pública. Afegint que mantindrà l'agenda dels assumptes d'estat.