Muntatge de Borja Iglesias seriós i l'escut de la Selecció Espanyola

GENT

Borja Iglesias, el futbolista que va renunciar a la Selecció per defensar les dones

Borja Iglesias va decidir apartar-se de la Selecció Nacional de Futbol com a mostra de suport a les dones

Borja Iglesias va anunciar el mes d'agost passat que deixava la Selecció. El futbolista volia posar de manifest així el seu suport a les dones després de la polèmica protagonitzada pel Luis Rubiales. L'esportista corunyès deixava clar llavors que no estava d'acord que situacions com les viscudes al Mundial femení quedessin impunes.

"He pres la decisió de no tornar a la Selecció fins que les coses canviïn", escrivia al seu perfil de xarxes socials. I afegia: "Estic trist i decebut. Com a futbolista i com a persona no em sento representat pel que ha passat avui a la Ciutat del Futbol de Las Rozas", escrivia quan el seleccionador encara no havia dimitit.

Borja Iglesias es va apartar de la Selecció per una cosa que considerava injusta

Iglesias, que actualment juga al Bayer Leverkusen, va reconèixer que, per a ell, "vestir la samarreta de la Selecció Espanyola és el més gran que m'ha passat a la meva carrera". És per aquest motiu pel qual va prendre aquesta decisió. "Per un futbol més just, humà i decent", concloïa.

El futbolista, conegut també com 'El Panda', crida l'atenció per una particularitat de la seva aparença. Són molts els que es pregunten per què l'exjugador de l'Espanyol es pinta de negre algunes de les ungles de les mans.

Ell mateix ho explicava el 2020, a través de xarxes socials. El motiu no és altre que el seu suport a la lluita contra el racisme i l'homofòbia al futbol i a la societat.

Borja Iglesias somrient amb una samarreta negra i vermella
El jugador gallec va deixar la Selecció Nacional de Futbol per defensar les seves companyes | Instagram, @borjaiglesias9

El Borja va enviar un missatge a un seguidor de X en què aclaria per què apareixia en una foto amb les ungles de la mà pintades de negre. Va ser llavors quan l'internacional espanyol aclaria que per a ell aquesta és una manera de combatre les actituds esmentades.

"T'ho explico jo, que no hi ha problema. És una manera de conscienciar-me i lluitar des de la meva posició contra el racisme, però crec que també em va bé contra l'homofòbia. A més, t'he d'admetre que m'agraden", reconeixia.

Precisament per aquest detall el futbolista ha estat qüestionat en no poques ocasions. Una circumstància a què ell sembla haver-se acostumat. Iglesias és diana dels que el critiquen per seguir aquesta tendència, provocacions a què ell respon amb ironia: “Aquest és el nivell”.

El Borja Iglesias aprofita la seva popularitat per llançar missatges de suport al col·lectiu LGTBI i proclamar a favor de la llibertat sexual de les persones. El mes de juny passat el davanter va ser protagonista d'una campanya a la setmana de l'Orgull. Una publicació en què aparentava sortir de l'armari per confessar que és heterosexual.

Borja Iglesias es mostra molt compromès amb diferents causes

“Hola, soc el Borja Iglesias i soc heterosexual”, comença la publicació. Un missatge amb què posa de manifest que són certs col·lectius els que pateixen agressions per la seva condició sexual. “A mi no m'agredeixen per ser heterosexual” piulava el futbolista, una publicació que es va fer viral a les xarxes socials en qüestió de minuts.

Post de Borja Iglesias a Instagram amb ulleres, una càmera de fotos penjant del coll i fent el senyal de victòria amb els dits el 21 de juliol de 2023
Borja Iglesias ha estat criticat per portar les ungles pintades | Instagram, @borjaiglesias9

El futbolista no té inconvenient a deixar a la vista el seu compromís amb aquells que considera que estan injustament en desavantatge. El Borja Iglesias promet continuar fent parlar defensant col·lectius com les dones i en favor de la llibertat.

➡️ Gent

Més notícies: