Fotomuntatge de Ricard Ustrell i Jordi Basté
GENT

La bona notícia que acaba de rebre Jordi Basté i perjudica Ricard Ustrell

Ricard Ustrell suma un nou fracàs per a Catalunya Ràdio i Jordi Basté continua liderant la ràdio catalana

El recent Estudi General de Mitjans (EGM) publicat aquest dimarts, torna a fer brillar Jordi Basté i RAC1; i continua perjudicant Ricard Ustrell i Catalunya Ràdio.

RAC1 es manté com l'emissora líder a Catalunya, arribant als 942.000 oients diaris, un increment de 78.000 seguidors respecte a l'onada anterior. Aquest resultat és una excel·lent notícia per a Jordi Basté, que ha aconseguit la tercera millor xifra de la seva història amb 755.000 oients, 54.000 més que a l'estudi d'EGM anterior. Aquesta pujada amplia la bretxa amb Ricard Ustrell, el programa El matí de Catalunya Ràdio del qual va sumar 411.000 oients, millorant les seves xifres anteriors, però quedant encara molt per darrere de Basté.

Jordi Basté, després de finalitzar la primera temporada del duel amb Ricard Ustrell, es posiciona clarament com el guanyador. Amb aquest increment significatiu en el nombre d'oients, Basté no només consolida el seu lideratge, sinó que també augmenta la distància amb el rival als matins radiofònics de Catalunya. L'emissora pública, Catalunya Ràdio, tot i que ha mantingut un creixement sostingut aconseguint 639.000 seguidors, segueix lluny del domini de RAC1.

La dinàmica dels programes matinals s'ha intensificat, especialment un any marcat per les eleccions a Catalunya, que han elevat l'interès dels programes matinals de la ràdio. Tot i els esforços d'Ustrell, Catalunya Ràdio no ha aconseguit superar els resultats històrics de Laura Rosel de l'any passat, que va registrar 443.000 oients.

Muntatge de fotos de Ricard Ustrell i Laura Rosel, tots dos somrients

RAC1 no només ha triomfat a la franja matinal. La competència es manté com a líder amb 207.000 oients, i El Versió RAC1 presentat per Toni Clapés ha aconseguit 319.000 oients, la segona millor xifra de la seva història. Vostè Primer de Marc Giró també destaca amb 120.000 oients.

A l'àmbit esportiu i vespertí, el Tot Costa de Catalunya Ràdio suma 107.000 oients, mentre que No ho sé de RAC1 arriba als 108.000.

El lideratge de RAC1 s'estén al cap de setmana amb Xavi Bundó i la seva Via Lliure, que manté una audiència robusta amb 469.000 oients els dissabtes i 488.000 els diumenges. Roger Escapa, encara que millora les seves xifres amb El Suplement, es queda amb 378.000 oients els dissabtes i 382.000 els diumenges, darrere de Bundó.

Aquest balanç final de la temporada reflecteix un clar domini de RAC1, especialment a la franja matinal, i subratlla el desafiament continu de Catalunya Ràdio per retallar distàncies. Els oients catalans, beneficiats per aquesta competència, gaudeixen d'una oferta radiofònica d'alta qualitat, esperant amb interès el pròxim duel al setembre.

➡️ Gent

Més notícies: