Muntatge de Lequio i Juan Carlos amb una cara sorpresa en una cantonada
GENT

Alessandro Lequio destapa quina és la veritable situació de Joan Carles I a Abu Dhabi

Alessandro Lequio treu a la llum com està en realitat el rei emèrit després de la festa d'aniversari

Alessandro Lequio és col·laborador habitual del programa Vamos a ver de Telecinco. El seu treball a la televisió permet comentar diferents aspectes de la crònica social del nostre país. És el cas de la recent celebració del 86è aniversari del rei emèrit, una cita que el comte Lequio no ha volgut passar per alt.

Va ser el 5 de gener passat quan les infantes Elena i Cristina acompanyades d'amics i familiars es reunien amb el monarca a la seva residència d'Emirats Àrabs. Una data que en el passat se celebrava amb magnificència a La Zarzuela i que ara, per motius de sobres coneguts, es fa més enllà de les nostres fronteres. Alessandro Lequio, des de l'espai en què col·labora, donava el seu punt de vista particular de com està en realitat l'anterior cap de l'Estat.

Alessandro Lequio ha explicat la veritat de la situació del pare de Felip VI

Fins al lloc de residència del rei emèrit a l'illa de Zaya Nurai van arribar amb vaixell els convidats des d'Abu Dhabi. Després d'un primer dinar a l'hotel Four Seasons de la capital dels Emirats Àrabs va tenir lloc la vetllada posterior de la qual s'han publicat fotografies. Una trobada on no van faltar els discursos, com la de la infanta Elena, i les paraules d'agraïment de l'homenatjat.

El comte Lequio, parent de Joan Carles, és besnet d'Alfons XIII i Victòria Eugènia, avis del rei emèrit, comentava a l'espai Vamos a ver la trobada familiar. "Només un mitjà ha tingut accés a les fotos. I aquesta és la incògnita", explicava Alessandro fent referència a la publicació aquest dimecres a la revista ¡Hola!.

Captura del programa 'Vamos a ver' amb Alessandro Lequio comentant la portada de la revista '¡Hola!' sobre l'aniversari del rei Joan Carles I
Lequio ha comentat les imatges que apareixen en una coneguda revista sobre l'aniversari de l'emèrit | Mediaset

Però a més Alessandro valorava la imatge que donava el pare de Felip VI a les instantànies publicades per l'esmentada publicació. "L'han de subjectar les filles perquè està esquerdat". I afegia, "Això de l'espasa té pinta de ser aportació local, una mica del desert" referint-se a l'objecte amb què l'emèrit tallava el pastís d'aniversari.

Aquestes no són les úniques declaracions que l'aristòcrata ha fet sobre la festa pel 86è aniversari de l'emèrit. Dilluns passat ja es va referir a la reunió que va tenir lloc el dia 5: "Ha estat una festa d'amics, però gens aquella festa que molts estaven anunciant. No va ser un acte de contestació, per res".

A més, Lequio va ironitzar sobre l'edat de la majoria dels convidats: "Tots estaven més de fer carreres de tacataca que de ballar la Macarena". Unes paraules que fan referència al grup que va amenitzar la festa de temàtica espanyola en què es van reunir un centenar de convidats. Els del Río van ser els encarregats de posar música a l'esdeveniment i van treure el millor del seu repertori dedicant-li també el 'aniversari feliç'.

El tertulià ha deixat clara la seva postura sobre Joan Carles

Tot i això, Lequio no ha volgut que l'audiència pensés que la seva actitud és contrària al que fos cap d'estat espanyol durant quatre dècades. El col·laborador ha tornat a posar èmfasi que ell encara és un ferm defensor de Joan Carles. "Ha estat el rei d'Espanya, el senyor que va portar la democràcia a aquest país i el seu fill hi regna gràcies a ell".

El comte ja va mostrar el seu malestar pel fet que el pare de Felip VI no estigués al Congrés dels Diputats el dia que Leonor va jurar la Constitució. "Juan Carlos ha estat menyspreat pel seu fill", explicava. Alessandro, a més, defensava que, encara que el monarca estigui 'exiliat' a la capital dels Emirats Àrabs, "judicialment és impol·lut".