Muntatge de Jules Koundé amb Andreas Christensen
FUTBOL

Xavi ja té el fitxatge de gener, problemes per a Andreas Christensen i Jules Koundé

El tècnic culer recupera un pilar defensiu, que pot deixar a la banqueta tant el francès com el danès

La plantilla de Xavi Hernández ha patit diverses baixes sensibles des que va començar la temporada, la més greu i més important, la de Gavi. La pèrdua del jugador andalús suposa un problema per al cos tècnic, ja que la seva presència al camp sempre es feia notar. És cert que, també, tant Pedri com De Jong han estat baixa i les seves absències s'han notat; tanmateix, com que les seves lesions han estat menors, no han resultat tan incisives.

A la línia medul·lar, l'equip ha patit moltes lesions, però no ha estat l'única zona on Xavi Hernández ha tingut baixes. La defensa del conjunt culer també s'ha vist minvada per les lesions. Sense anar més lluny, els quatre centrals de l'equip han patit problemes musculars en algun moment de la temporada.

Íñigo Martínez està de tornada

Tot i això, Xavi Hernández ja té de tornada el seu fitxatge. I és que, Íñigo Martínez, ha tornat de l'aturada nadalenca entrenant sobre la gespa, fent part de l'entrenament amb la resta dels seus companys. El basc, que ha estat baixa des del mes de novembre passat, va patir unes molèsties en l'escalfament previ davant de l'Atlètic de Madrid i des d'aleshores ha estat allunyat dels terrenys de joc.

El central basc, justament abans de lesionar-se, era un dels fixos a l'esquema de Xavi Hernández. Malgrat començar la temporada amb dubtes, Íñigo Martínez va solucionar uns problemes de fascitis plantar i es va proclamar com un pilar a la defensa culer. En tot just uns partits, el basc va esdevenir un dels líders defensius de la plantilla amb Ronald Araújo.

Íñigo Martínez podria asseure Jules Koundé i Andreas Christensen

Davant el mal moment que travessa Jules Koundé, no seria estrany que Xavi Hernández torni a comptar amb Íñigo Martínez de manera recurrent. L'espanyol, a banda de solidesa defensiva, és capaç d'aportar una sortida de la pilota molt sòlida, tant en espais reduïts com a les pilotes llargues. Un altre jugador que podria veure com els seus minuts es veuen reduïts és Andreas Christensen.

El danès, que tampoc està oferint el mateix rendiment que la temporada passada, es pot veure superat per Íñigo Martínez. L'exjugador del Chelsea, si ha d'ocupar una posició a la defensa del Barça, és la de central esquerre i aquesta és la posició que ocupa l'espanyol al terreny de joc. Davant d'aquest context, tots dos jugadors es poden veure perjudicats per la reincorporació del central a la dinàmica del grup.

La recuperació d'Iñigo Martínez s'espera que sigui clau al sistema de Xavi Hernández. Amb el basc, s'espera que el Barça pugui recuperar la solidesa defensiva que tant necessita la plantilla culer.