L?entrenador del FC Barcelona, Xavi Hernández, en una imatge en primer pla al costat de l?escut del club que segueix liderant.
FUTBOL

Xavi rep un últim 'regal' del FC Barcelona

Xavi se'n va després d'unes últimes setmanes molt convulses, però mantenint la promesa i ajudant el club fins al final

Xavi se'n va del FC Barcelona. Després de dimitir i després de ser ratificat, finalment Joan Laporta ha optat per destituir-lo i buscar un nou entrenador. Un acomiadament que, com a tal, implica una indemnització que no es produirà.

Xavi Hernández va arribar de Qatar il·lusionat de construir el nou Barça. Fins i tot va posar diners de la butxaca per poder aterrar al club i tornar-los al camí dels èxits, però no ha estat així. El millor que ha deixat Xavi és una transició cap a una nova generació encapçalada pels joves.

Si ja hi havia problemes econòmics per poder fitxar, amb l'acomiadament del de Terrassa es podrien multiplicar. Amb Quique Setién i Ronald Koeman ja hi va haver molts problemes en aquest sentit, i fins i tot van arribar a denunciar el FC Barcelona. Xavi ha optat per una via diferent i que l'honra enormement.

Xavi surt perdent després de marxar del FC Barcelona

Xavi se'n va perdonant la seva indemnització, encara que no el total, que pujava a 20 M€. D'aquests diners, demana que li tornin la clàusula que ell va avançar per arribar i també la part que correspon al seu staff, 2,5 milions. La quantitat més gran, la seva, queda perdonada perquè sempre ha dit que no seria un problema per al club.

Amb aquesta decisió, paradoxalment, també ajuda a l'arribada de Hansi Flick. El tècnic alemany té un caixet alt després d'entrenar el Bayern de Múnic i la selecció alemanya, i sense el seu gest hauria estat més difícil fer el seu complex fitxatge. Així doncs, Xavi no només perdona molta part de la indemnització, sinó que també ajuda el Barça a començar el nou projecte que volen.

Joan Laporta ha estat qui finalment ha pres la decisió de prescindir de Xavi. La seva junta directiva era contrària a la continuïtat del de Terrassa, i després de no veure'n clara la confiança amb la plantilla, el president va claudicar. La idea és buscar l'extrem oposat: experiència per liderar un projecte jove, cosa que Hansi Flick ja va fer al Bayern.

Hansi Flick ja ho ha fet abans

Amb un equip en una situació feble, Hansi Flick va aconseguir revertir la dinàmica i fins i tot guanyar una Champions. Va consolidar els joves i va tornar el club alemany a la dimensió que li corresponia. Encara que al combinat nacional no li van sortir tan bé les coses, això esperen que faci al Barça.

Hansi Flick tenia moltes ganes d'entrenar el club català, i els va esperar tot el temps que va poder. La seva confiança en les joves promeses és total, i entreveu un futur esperançador. Veu la plantilla amb un potencial enorme i vol reivindicar-se en un altre gran europeu que no passa pel seu millor moment.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: