Xavi Hernández mirant cap amunt amb Jürgen Klopp al seu costat feliç
FUTBOL

La comparació entre Xavi Hernández i Jürgen Klopp es fa viral, qüestió de relats

El tècnic del Liverpool està en boca de tots després de l'anunci de Xavi Hernández, però la realitat pot ser molt diferent del que s'explica

Xavi Hernández marxarà del FC Barcelona a final de temporada després de ser tremendament criticat les últimes setmanes. Jürgen Klopp, per la seva banda, també deixarà el Liverpool a final d'any, però el seu comiat ha estat un cop molt dur per a tot l'entorn dels reds.

Dues maneres molt diferents d'anunciar el mateix, dues decisions amb conseqüències i reaccions molt diferents completament modelades per l'opinió pública. I és que, mentre Xavi marxa del Barça per la porta del darrere, Klopp deixarà Liverpool com un autèntic heroi.

No obstant, potser estem equivocats. Potser el que transmet Jürgen Klopp i la seva vistosa manera d'entendre el futbol ens ha fet pensar que és molt millor que Xavi Hernández. En canvi, si ens cenyim a la crua realitat, la veritat és que Xavi té raó en dir que el FC Barcelona no podrà mai tenir el seu propi Alex Ferguson.

L'entorn del FC Barcelona, el seu pitjor enemic

Després de la contundent derrota del Barça, Xavi Hernández va aparèixer a la sala de premsa amb la cara desencaixada i amb un anunci fatal. Ha pres la decisió de deixar el club de la seva vida després de dues temporades, posant diners de la butxaca per venir i suportant l'època més complicada a nivell institucional.

El FC Barcelona s'ha vist embolicat en moltes polèmiques als despatxos, però el que més mal ha fet a Xavi Hernández ha estat l'aspecte econòmic. Sense diners per a fitxatges i amb un llegat difícil de solucionar, el de Terrassa ho ha intentat tot, però no ha pogut. Els últims fracassos a Champions li han fet molt de mal i el rumb actual de l'equip a la lliga han sigut els detonants.

Però, malgrat tot el que és negatiu, Xavi Hernández se n'anirà del FC Barcelona amb una lliga i una Supercopa d'Espanya. Dos títols en poc més de dos anys i encara podria aconseguir una Champions League més. En definitiva, en poc temps, amb pocs vímets i sense solucions, Xavi ha aconseguit dos títols importants, però ara tothom parla de la il·lusió que genera Jürgen Klopp.

La comparativa entre Xavi Hernández i Jürgen Klopp que corre com la pólvora

Xavi Hernández ha estat fortament criticat, mentre que Klopp se'n va amb tots els luxes. És cert que el futbol del Liverpool és molt més vistós, però sembla que no tan efectiu. I és que ara tots parlen de l'última publicació de l'ex del Barça, Marc Crosas.

A la mateixa s'hi pot veure la diferència de títols entre Jürgen Klopp i Xavi Hernández. I és que, més enllà de les sensacions, la veritat és que no hi ha tanta diferència entre l'un i l'altre. Tots dos han aconseguit una lliga, però Klopp fa 9 anys que és al comandament del Liverpool, mentre que Xavi poc més de dos.

Això sí, Jürgen Klopp ha aixecat una Champions League, un Mundial de Clubs i una Supercopa d'Europa. Però en resum, 9 anys haurien de donar per a molt més, ja que per a Xavi Hernández seria impossible sobreviure al FC Barcelona amb aquests registres. De fet, Klopp no va guanyar res en els 3 primers anys.

Un reflex de que no tot és com sembla i que, potser, Jürgen Klopp no és tan bo, ni Xavi Hernández tan dolent.