Xavi Hernández amb la boca mig oberta al costat de Joan Laporta pensatiu vestit de vestit
FUTBOL

La crisi del Barça: Joan Laporta té un gest bonic amb Xavi Hernández

El tècnic culer va comunicar ahir a la nit que deixarà el Barça a final de temporada i aquest matí ha volgut parlar amb els seus jugadors

El polvorí del Barça va esclatar ahir a la nit després de la dura derrota per 3 a 5 contra el Vila-real. Els de Xavi Hernández es van poder emportar la victòria tot i començar perdent per dos gols, però el VAR i les concessions defensives van llençar tota la feina.

Després del matx, Joan Laporta es va reunir amb la cúpula del Barça per tractar la continuïtat de Xavi. La decisió va ser ràpida, ja que molts mitjans van assegurar que el president no tenia la més mínima intenció de modificar el rumb i de fer fora l'entrenador. Tot i això, a la roda de premsa tot va canviar.

Xavi Hernández va anunciar la seva marxa del Barça a final de temporada davant del desconcert generalitzat. Ja no hi ha marxa enrere, la decisió està presa i el club haurà de buscar nou tècnic per a l'any que ve. Un moviment que ha tingut les primeres conseqüències, ja que fa escassos minuts, Xavi, Joan Laporta i la plantilla han tingut una intensa xerrada.

Xavi Hernández parla i Joan Laporta l'acompanya

Sens dubte, aquest matí s'han viscut moments molt emotius a la Ciutat Esportiva del Barça. A les 11 del matí hi havia programat una sessió de recuperació i Xavi ha volgut reunir els seus per parlar del seu adéu.

El que no esperava el tècnic del FC Barcelona és que Joan Laporta aparegués per sorpresa per mostrar-li suport. El president ha acompanyat Xavi Hernández durant la xerrada amb els futbolistes i el gest ha estat molt aplaudit. Xavi se'n va, però no per obligació, ja que considera que és el millor per al grup.

I ara què?

Joan Laporta, de moment, encara no ha aparegut públicament per tractar la marxa de Xavi Hernández. Va parlar amb ell després del partit i li va fer saber la seva opinió, a més d'escoltar els motius del de Terrassa i mostrar-li suport. No obstant això, ara ha de començar a tractar el full de ruta per a la temporada que ve.

L'adéu de Jürgen Klopp és a la boca de tots, però sembla improbable que pugui venir, ja que prefereix prendre's un any sabàtic per recarregar energies. Rafa Márquez, una altra de les opcions, està fent una bona feina al filial, però potser és massa aviat. Encara que precisament ahir, el méxicà va reconèixer que no es podria negar si arribés el moment.

Per tant, Joan Laporta té feina per davant. La marxa de Xavi Hernández, no entrava als plans del president, que ara ha de trobar una solució d'emergència.