Íñigo Martínez en primer pla amb Ronald Araújo al fons
FUTBOL

Xavi Hernández ja ha escollit entre Íñigo Martínez i Ronald Araújo

L'entrenador català té clar qui serà titular a El Clásico d'aquest cap de setmana

La competència al Barça és molt gran i malgrat que hi ha pocs jugadors de primer equip disponibles, els nois del filial també responen. A l'eix de la defensa precisament, Koundé encara està lesionat, però Ronald Araújo, Íñigo Martínez i Andreas Christensen es barallen per un lloc. Xavi ha anat rotant però té clar quina serà la parella per a un dels grans partits de la temporada.

Sens dubte, Andreas Chirstensen té el lloc assegurat. Al danès li va costar entrar-hi, però aquesta temporada s'ha consolidat i ha jugat de titular nou dels primers deu partits de lliga. El seu rendiment està sent molt alt, i és que Xavi ha aconseguit recuperar aquell futbolista que a poc a poc es va anar apagant al Chelsea.

Al seu costat a El Clásico, Andreas Christensen tindrà Ronald Araújo. Aquesta seria la decisió de Xavi, que ahir davant el Xakhtar ja els va fer jugar a tots dos i va donar descans a Christensen. La realitat és que del partit davant els ucraïnesos va sortir reforçat l'uruguaià, que es va erigir un líder enrere i va ser molt solvent a les accions, guanyant també molts duels.

La fiabilitat defensiva del Barça

La defensa no és la part més fiable del conjunt dirigit per Xavi en aquest inici de campionat. Tot i haver encaixat només 10 gols i ser els tercers menys golejats, les sensacions de seguretat no acaben de ser bones. El mateix Xakhtar els va fer un gol per un error propi en sortida de pilota.

Rivals de mitja taula també han fet dos gols, encara que les estadístiques s'entesten a deixar ben parat el Barça. Set porteries a zero en tretze partits entre totes les competicions malgrat comptar amb baixes sensibles.

El Clàssic, el primer assalt

FC Barcelona i Reial Madrid s'enfrontaran aquest cap de setmana per primera vegada en un partits vital per als interessos de tots dos. Els de Xavi no volen desenganxar-se de la baralla per la Lliga, mentre que els de la capital aspiren a distanciar-se'n més.

Xavi Hernández no vol fer invents i tenint en compte el seu nivell i les seves qualitats sap que Araújo és el perfil idoni. El duel determinarà qui dels dos es posa líder, o si ho farà el Girona, però sobretot marcarà el nivell en què es troba l'equip. En definitiva, malgrat el bon nivell que ha mostrat Íñigo Martínez, els titulars seran Ronald Araújo i Andreas Christensen.