Xavi Hernández es mossega el llavi

Xavi Hernández no vol repetir l'error d'Ansu Fati i copiarà el mètode Rijkaard

Al cos tècnic no vol que torni a passar el mateix que amb Ansu i seguiran el model que va utilitzar Rijkaard amb el mateix Xavi i Iniesta

Lamine Yamal ha explotat de la nit al dia i s'està convertint a la figura del Barça. Una notícia esperançadora perquè suposa un jugador diferencial per a molts anys, però cal cuidar-lo bé. Als 16 anys encara és molt petit i els precedents a Can Barça demostren que anar massa ràpid és molt perillós.

Ansu Fati va entrar de cop davant la falta de referents, i el seu nivell inicial es va desinflar just després de donar-li el '10' de Leo Messi i d'encadenar lesions. Abans d'ell, Munir també va patir-ho a les seves carns, i Bojan va acabar amb problemes d'ansietat que el van fer renunciar a l'Eurocopa del 2008 i van perjudicar-li la carrera.

Ara és Xavi Hernández qui és al capdavant del FC Barcelona, i vol actuar diferent. Ell també va ser un jugador del planter que un dia va pujar al primer equip, i a la vista està que el seu cas va ser d'èxit. Va arribar amb Iniesta i de la mà de Rijkaard, que els va introduir a poc a poc.

Lamine Yamal fent una passada enmig d'un partit amb el FC Barcelona
Lamine Yamal durant un partit | Europa Press

Sense presses amb Lamine Yamal

Aquesta entrada progressiva a l'equip va permetre a Xavi no cremar-se i encaixar bé tot i haver-se saltat diverses etapes de maduració. El pes seguia recaient en els veterans suposadament titulars, i ell podia anar participant sense la pressió que no li corresponia. Ara vol repetir això que tan bé li va anar a ell amb Lamine Yamal, considerat una de les grans promeses mundials.

El mateix Xavi va declarar davant els mitjans que "cal filar molt fi amb ell, perquè té 16 anys i necessitem protegir-lo i gestionar bé els minuts i les càrregues". De fet, Rijkaard va fer entrar Messi d'una manera molt més progressiva. Va jugar set partits el primer curs, va estar a punt de sortir cedit a l'Espanyol, no ho va fer i va anar incrementant el protagonisme fins a ser el '10'.

Lamine Yamal, amb compte perquè arribi a ser el que se n'espera

El problema, segons va explicar el mateix Xavi Hernández, no és futbolístic. Confien plenament en les capacitats de Lamine Yamal per assentar-se al primer equip. Però saben que han de controlar el seu desgast físic amb 16 anys a Primera, així com la prevenció de lesions amb un cos encara per desenvolupar i la salut mental.

Com va dir Xavi, "al futbol no només es juga amb els peus, hi ha molt més". Lamine Yamal apunta a ser la gran estrella del Barça, però cal anar amb calma.