Frenkie De Jong amb un gran somriure i Joan Laporta al fons més seriós

Joan Laporta presiona, però Frenkie De Jong no vol cedir: La seva renovació s'estanca

El club i el jugador volen continuar units, però les negociacions se centren en un detall crucial que sembla no tenir solució

Frenkie De Jong s'ha convertit en un futbolista imprescindible en aquest inici per al FC Barcelona. L'holandès s'ha consolidat al centre del camp i està donant una enorme solidesa tant en defensa com en atac. Mostra d'això és que, amb la lesió, Oriol Romeu pateix molt més ia l'equip li costa més tallar accions del rival i recuperar pilotes per dominar i atacar més.

El seu gran rendiment en aquest inici de curs, malgrat la lesió, no passa desapercebut. Ni al FC Barcelona, pendent de la seva renovació, ni fora, estant a la llista de moltes direccions esportives. És per això que la prioritat de Deco passa per allargar el contracte i blindar-lo davant de possibles temptacions.

El brasiler va declarar fa pocs dies que “volem que Frenkie segueixi molts anys, i ja parli amb el seu agent per presentar-me”. A més, De Jong està en una edat perfecta als 26 anys, i rendint a un nivell superlatiu. Li ha costat, però finalment està complint amb les expectatives de quan se'l va fitxar i s'ha erigit líder.

Frenkie de Jong buscant una passada en el partit contra el Getafe
Frenkie de Jong jugant un partit amb el Barça | Europa Press

Un detall 'sense importància' marcarà el futur de Frenkie De Jong

Frenkie De Jong se sent molt còmode a Barcelona i vol continuar. De fet, quan va estar a la rampa de sortida fa un temps, va ser ell mateix qui es va negar a abandonar l'entitat. Ara, per això, es vol fer valer davant la seva reivindicació al verd.

El seu contracte acaba el 2026, però el FC Barcelona vol allargar-lo dos anys més per garantir-se els millors anys. Frenkie De Jong hi està d'acord, però no vol que li toquin el sou, mentre que Joan Laporta insisteix a fer un ajustament. Ara mateix és el millor pagat de tota la plantilla i, malgrat que les xifres no són del tot oficials, el diari SPORT assegura que aquesta temporada percebrà 18 quilos fixos i gairebé 10 milions més en bonus de fidelitat.

En definitiva, vet aquí el problema i la solució no serà fàcil. Frenkie De Jong sap que és un dels pilars del FC Barcelona i la seva absència per lesió no fa més que evidenciar-ho. Mentrestant, per altra banda, Joan Laporta necessita fer retallades i el sou del '21' és un dels seus objectius prioritaris, ja que és el que més cobra.

El Frankie De Jong que esperàvem veure

Frenkie De Jong va començar al Willem, després va passar a l'Ajax, on va destacar arribant a semifinals de la Champions, i va aterrar a Barcelona el 2019. Com a blaugrana comença la seva cinquena temporada aconseguint arribar al nivell que se li demanaven quan va arribar per 80 quilos . És cert que la inestabilitat esportiva fins ara tampoc havia ajudat.

Escoltat per Oriol Romeu, Frenkie De Jong ha trobat la seva millor versió i ja recorda aquell futbolista que va tornar a situar l'Ajax al mapa futbolístic. Acumula més de 500 minuts i un gol contra el Vila-real. Estadístiques a part, està sent clau defensivament i ofensivament, guanyant duels, tallant atacs i fent passades endavant per superar línies.

El pitjor de tot és que Frenkie De Jong no pot estar jugant ara mateix en estar lesionat. El futbolista holandès hauria de reaparèixer aviat per tornar a guiar el Barça en el seu joc, però fins aleshores hi ha un buit clar. Una situació que podria empitjorar encara més l'any que ve, ja que mentre que Joan Laporta li vol abaixar el sou per seguir, De Jong es nega i el Barça es podria veure 'obligat' a vendre'l si decideix no renovar.