Xavi Hernández amb una foto de l'entrenament del FC Barcelona al fons

FUTBOL

Xavi va avisar sobre el fitxatge: només ha jugat el 33% dels minuts, pitjor que Ansu Fati

El jugador ha estat una autèntica decepció i ell mateix estarà penedit de no haver tingut paciència a l'estiu

El Barça està en un moment molt complicat i necessita tothom per treure la situació endavant. No és fàcil per a un entrenador veure com el projecte es debilita i no és capaç de capgirar-lo, però Xavi Hernández insisteix. En poc temps afronta el tram decisiu del curs, i no només hi estaran en joc els títols, sinó també el seu futur.

Xavi Hernández no és perfecte, i només cal veure la dinàmica del Barça per saber-ho. Això sí, de vegades encerta, com aquesta vegada. I és que el Barça va decidir treure's de sobre dos extrems a l'estiu; Ansu Fati se'n va anar al Brighton i un altre dels seus pupils va marxar al Real Betis.

El tècnic català sempre intenta tractar tots els jugadors igual i, sobretot, ser just. Més o menys, tots els que hi han estat han tingut la seva oportunitat, i després està que hagi aprofitat o no el moment. Amb Ez Abde, en canvi, això no va passar perquè va forçar per anar-se'n a buscar més protagonisme.

Ez Abde es desinfla i Xavi ja va avisar

Ez Abde va dir a Xavi a l'estiu que si no jugava inicialment volia deixar immediatament el Barça. Després d'un any bo a Osasuna, va pensar que mereixia partir d'inici sempre en un equip amb una competència brutal als dos extrems, però el tècnic no ho va acceptar. Va rebutjar guanyar-se un lloc des de la banqueta amb tan sols 22 anys, va fitxar pel Betis a canvi de 7'5M€, i ara està sent la decepció del curs.

Imatge d'Abde amb la samarreta del Real Betis
Abdeu, sense minuts | Europa Press

Al Barça estan contents perquè han cobrat els diners i no s'han perdut res de l'altre món. Lamine Yamal ha aparegut amb una projecció brutal, i Ferran, Raphinha o Joao Félix compleixen el seu paper. A més, ara també hi ha Vitor Roque i ningú troba a faltar Ez Abde, que va contribuir amb la seva venda a poder pagar tots els fitxatges.

El que sí que troba a faltar el Barça és el mateix EZ Abde, que no ha jugat ni un 33% dels minuts amb el Betis. Només porta 3 titularitats en 19 partits, el motiu pel qual va marxar a Sevilla, i ha marcat un únic gol. Ansu Fati, malgrat les lesions que tant li limiten, ha participat més al Brighton en proporció sempre que ha estat disponible.

Xavi ja va predir el que passaria amb Ez Abde

Xavi Hernández va dir aquesta frase el dia que es va conèixer la sortida d'Ez Abde: "Cercava jugar d'inici sempre, no ho sé si ho aconseguirà al Betis". Doncs no, no ho ha aconseguit i, a més, es va perdre l'oportunitat de demostrar que tenia nivell per jugar al Camp Nou.

Ez Abde va deixar passar una oportunitat d'or, la de poder triomfar al Barça. Va confiar massa en les seves possibilitats i ara té molta feina per davant per convèncer Pellegrini que a la segona volta mereix més. Si no ho fa gaire bé, al Camp Nou ja no tornarà perquè està traspassat amb opció de recompra, igual que Chadi Riad.