Vitor Roque en primer pla amb un gran somriure al costat de Viktor Gyokores

FUTBOL

Fitxatge clau per al Barça, porta 36 gols i només costa 10M€ més que Vitor Roque

Joan Laporta no té del tot clar què fer amb Robert Lewandowski i es podria quedar només amb Vitor Roque. Una decisió arriscada i que obliga a mirar el mercat de fitxatges, on ha aparegut un gran candidat per lluir el '9' del Barça

El Barça segueix donant voltes al dilema del '9'. Robert Lewandowski afronta la recta final de la seva carrera i Vitor Roque, de moment, no ha demostrat que pugui ser el davanter titular als partits més decisius. Un escenari perillós per al club català que Joan Laporta vol resoldre com més aviat millor, sense haver d'esperar Erling Haaland.

El noruec és el principal objectiu del president, que planeja portar-lo al Camp Nou el 2026, però podria no ser l'únic. I és que, després del fitxatge potser precipitat de Vitor Roque, Joan Laporta aposta per portar un golejador contrastat perquè ocupi el rol de Robert Lewandowski. El màxim mandatari del Barça confia en el potencial de Tigrinho, tot i que considera que és massa aviat per donar-li les claus de l'atac de l'equip a un noi sense experiència.

Per tant, Joan Laporta s'ha llançat al mercat de fitxatges per buscar un '9' de garanties i s'ha topat amb diversos candidats de primer nivell mundial. Karim Adeyemi o Benjamin Sesko són alguns dels noms que més han sonat per lluitar amb Vitor Roque per un lloc a l'onze. Tot i això, ara ha aparegut un altre ariet que podria donar-li la raó a Xavi Hernández i confirmar que Deco va arriscar massa fitxant el brasiler per més de 60 milions d'euros.

Vitor Roque, l'error del Barça encara té solució

El mes de gener passat, Vitor Roque va aterrar al FC Barcelona per a sorpresa de tots. Feia uns quants mesos que Xavi Hernández sol·licitava l'arribada d'un pivot i un extrem, però Deco va considerar que era més important avançar el fitxatge de Tigrinho, que estava previst per a l'estiu. Un moviment difícil de comprendre tenint en compte les necessitats econòmiques i esportives del Barça.

Vitor Roque aixecant els polzes amb la samarreta del FC Barcelona
Vitor Roque posant el dia de la presentació amb el Barça | FC Barcelona

Des de llavors, tal com podíem imaginar, Xavi Hernández no li ha donat gaires oportunitats a Vitor Roque. El tècnic confia plenament en Robert Lewandowski i ha deixat el jove atacant a la banqueta en gairebé tots els partits. Això sí, de cara al curs que ve la situació pot ser radicalment diferent, ja que el futur del polonès encara no és gens clar.

Robert Lewandowski vol seguir al Barça i així ho ha manifestat més d'una vegada. Les seves xifres de gols encara són bones i es troba en un bon moment físicament i anímicament. Ara bé, sembla que Joan Laporta podria deixar-lo sortir aquest mateix estiu si arriba una oferta contundent, cosa que obligaria el president a recórrer al mercat de fitxatges per reemplaçar-lo.

Joan Laporta sentencia Vitor Roque a la banqueta amb els seus fitxatges

Sembla que Joan Laporta no li vol posar fàcil a Vitor Roque. Ara està competint amb Robert Lewandowski i vol que ho faci el 2026 amb Erling Haaland. Tot i això, el fitxatge de l'atacant del Manchester City sembla gairebé impossible, de manera que el president del Barça ha centrat la seva mirada a Portugal, concretament a l'Sporting de Lisboa.

Allà juga Viktor Gyokeres, davanter centre suec de 25 anys i gairebé 190 centímetres d'alçada, que està cridant poderosament l'atenció dels més grans d'Europa. I no n'hi ha per menys, ja que en només 40 partits, Viktor Gyokeres ja ha anotat 36 gols i ha repartit 14 assistències. Números d'absolut crac mundial i que han servit perquè Joan Laporta assumeixi l'error amb Vitor Roque.

Viktor Gyokeres amb la samarreta de l?Sporting de Portugal
Viktor Gyokeres amb la samarreta del seu equip (Sporting de Portugal) | Europa Press

Sí, perquè malgrat que Vitor Roque té un futur brillant al davant, el seu fitxatge va ser massa precipitat en un moment de necessitat econòmica. Els 60 milions del seu fitxatge es podrien haver invertit en un suplent de categoria per a Robert Lewandowski com Viktor Gyokeres, però Deco va preferir portar-li la contrària a Xavi Hernández.

Ara, Viktor Gyokeres està taxat en 55 milions, però no marxarà per menys de 70. L'Arsenal sembla el millor col·locat i Joan Laporta es resisteix a deixar-lo escapar, però els 61 milions d'euros (31+31) gastats en Vitor Roque ho compliquen tot.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: