Ilkay Gündogan amb la mirada perduda
FUTBOL

El salvador d'Ilkay Gündogan juga a Mònaco: titular amb França i fitxatge de 25 M€

El Barça ja comença a pensar en noms per al mercat de fitxatges i n'hi ha un amb què Ilkay Gündogan estaria més que satisfet

Després de la derrota al Clàssic a finals d'octubre, Ilkay Gündoganva ser contundent amb els seus companys: "Han d'aflorar més emocions quan perds i quan saps que pots jugar millor". Va acabar les seves declaracions amb un missatge clar: "Necessitem més resistència".

Més enllà de la manca d'intensitat i de personalitat que reclamava Ilkay Gündogan, l'equip de Xavi ha patit diverses lesions que l'han condicionat massa. Tanmateix, durant aquest primer tram de la temporada, el centrecampista alemany ha hagut d'exercir de líder en solitari de la medul·lar del Barça.

Per a més inri, ha desaparegut completament al Barça la figura del '5', ja que Oriol Romeu no està complint amb el que s'esperava. Això no ajudaIlkay Gündogan, que se sent molt més alliberat partint des de l'interior i escortat per un centrecampista defensiu. Davant d'aquesta situació, el Barça sembla haver trobat ja la solució: Yousuf Fofana.

Imatge del partit entre FC Barcelona i Deportivo Alavés amb Ilkay Gündogan controlant la pilota
Ilkay Gündogan en un partit amb el Barça | Europa Press

Yousuf Fofana, a l'agenda del Barça per a 2024

El que és inevitable és que el Barça segueixi amb aquest pla durant la resta d'aquesta temporada. No hi ha prou capacitat econòmica per bregar amb un fitxatge al mercat hivernal i fins a l'estiu no podran actuar. Així i tot, la directiva ja comença a moure fitxa i a establir objectius per reforçar la medul·lar.

Un dels candidats favorits és Yousuf Fofana. El gal milita actualment al Mònaco i, malgrat la seva joventut (24 anys), ha estat titular amb la selecció francesa en partits exigents. Sense anar més lluny, era a l'onze inicial en les semifinals i la final del Mundial de Qatar 2022.

Nascut a Mali, encarna a la perfecció la figura del típic mig centre de contenció africà: impertèrrit, fort al tall i amb destresa a la sortida de pilota. A més de ser el company idoni d'Ilkay Gündogan a la medul·lar, Yousuf Fofana encaixa notablement amb el que reclama la tàctica de Xavi.

El contracte de Yousuf Fofana, clau per fitxar-lo

Encara que Yousuf Fofana és jugador clau al Mònaco, hi ha un condicionant que podria facilitar la seva arribada. El seu valor actual ronda els 25 milions, però acaba contracte el juny de 2025. Si el seu club no el ven l'estiu que ve i el futbolista no renova, podria marxar del principat gratis.

La temporada de l'equip d'Adi Hütter és ressenyable, ja que el seu Mònaco es troba en llocs Champions. Malgrat que finalment aconseguissin la classificació a la competició de les estrelles, si arribés una oferta del Barça, Yousuf Fofana s'ho plantejaria seriosament.

I Xavi, Deco i Laporta, per ara, estan disposats a mirar d'emprendre el seu fitxatge. Yousuf Fofana suma un gol i tres assistències en tretze partits, tot i jugar en una posició endarrerida, i el seu rendiment frega l'excel·lent. La seva arribada tancaria moltes ferides al Barça.