Frenkie de Jong aplaudint amb Ronald Koeman al fons saludant
FUTBOL

Ronald Koeman justifica la terrible dada de Frenkie de Jong perquè segueixi al Barça

El que va ser entrenador del Barça i del neerlandès defensa la importància del jugador a l'equip culer

Des que va arribar Xavi Hernández a la banqueta culer, el tècnic català ha repetit diverses vegades que per al Frenkie de Jong és una peça indispensable. El neerlandès és, sens dubte, un dels jugadors més importants a l'esquema del tècnic català i quan falta sobre el terreny de joc, la seva absència es nota.

A l'actual temporada, Frenkie de Jong ha patit diverses lesions que l'han mantingut absent en diversos partits. Tot i això, és un dels jugadors que més minuts acumula a tota la plantilla. El neerlandès ha disputat un total de 28 partits en què acumula, 2356 minuts sobre el terreny de joc.

Tot i que Frenkie de Jong ha estat molt important per a tots els tècnics que ha tingut des que va arribar al Barça, el jugador mai ha tingut tota l'afició culer de part seva. El jugador no ha arribat a ser tan transcendental com se n'esperava i això ha generat diferents opinions sobre ell.

Rafael Van der Vaart es mostra crític amb el rendiment de Frenkie de Jong

Per a Rafael Van der Vaart, compatriota de Frenkie de Jong i exjugador del Reial Madrid, no es mostra content amb el rendiment que ofereix el jugador amb el Barça. Tot i que sent admiració pel jugador culer, li exigeix que tingui més protagonisme: “És hora que faci alguna cosa més, ha de marcar més gols i donar més assistències”, va declarar l'ara comentarista de la televisió holandesa.

A més, ha afegit el següent: "Ho he vist girar força al voltant del seu propi cercle ara. Tot just veig una passada clau, o una passada cap endavant. Crec que regateja massa". És cert que aquesta crítica sol ser molt habitual per a Frenkie de Jong, ja que de vegades alenteix el joc de l'equip.

Frenkie de Jong mirant al capdavant amb la roba d'escalfament del FC Barcelona

Però no només amb això, Rafael Van der Vaart va declarar el següent: "Frenkie de Jong juga a futbol com un carter. Triga massa a passar la pilota cap endavant. En lloc d'això, segueix corrent i portant-la al seu company. Que t'allunyes del teu oponent, has de mantenir la pilota en moviment i passar la pilota!".

Ronald Koeman afalaga Frenkie de Jong

Tot i això, Ronald Koeman, que va ser el seu entrenador al club culer, no dubta del talent del neerlandès i de com és de positiu per al Barça tenir jugadors com ell, el '21'. "El Barça ha d'apostar pels millors futbolistes i Frenkie de Jong ho és", va declarar el tècnic recentment a una roda de premsa.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: