Robert Lewandowski en primer pla amb una gran mansió amb piscina al fons

FUTBOL

Robert Lewandowski ho volia amagar, però es filtra una clara pista sobre el seu futur

El davanter polonès del Barça Robert Lewandowski no està tenint sort de cara a porteria, però continua confiant a millorar i incrementar els registres de cara al tram final de temporada oficial

El Barça ha de començar a planificar la temporada que ve i, per això, està obligat a revisar alguns dels contractes més grans del primer equip blaugrana. Un d'aquests és el que va firmar, fa dos estius, el golejador polonès Robert Lewandowski, que podria hipotecar part de la massa salarial del club culer de cara a aquest mercat. Lewandowski va arribar del Bayern Munic i ho va fer aportant gol, motivació i gana a un equip de Xavi Hernández mancat de lideratge, però aquests atributs s'han anat diluint.

Tot i la seva gran primera campanya amb la samarreta del Barça, registrant 30 gols en el seu còmput global, Lewandowski ha perdut aquesta manxa i és el primer a reconèixer-ho obertament. Aquest any l'equip de Xavi Hernández no està bé i, una de les causes, és aquesta manca de gol que hauria d'aportar el '9'. Els números no són bons, però tampoc ho són les sensacions generals, que han portat el president, Joan Laporta, a prendre una decisió radical aquest proper mercat de fitxatges d'estiu.

El problema és que el que pensa el president Joan Laporta no va gens en sintonia amb el que interpreta o considera el killer polonès Robert Lewandowski. El golejador de 35 anys té contracte amb el Barça fins al juny del 2026 i el seu salari és creixent, cosa que a Barcelona preocupa i de quina manera. És, per tot això, que tant Joan Laporta com Deco estudiaven i estudien dues vies per resoldre aquesta situació: treballar-ne la venda o estudiar una possible rebaixa o diferiment salarial.

Una d'aquestes dues opcions ja ha quedat descartada en aquestes últimes hores, ja que un dels secrets més grans de Robert Lewandowski ha estat descobert. I parlem d'un factor més que diferencial que, de manera indirecta, ens dona senyals en relació amb els plans de futur del killer culer.

El Barça voldria vendre Robert Lewandowski el pròxim mercat d'estiu de 2024: la decisió està presa

“El Barça voldria vendre Robert Lewandowski”, escrit en condicional perquè una cosa és el que vulgui i, l'altra molt diferent, és el que pot arribar a succeir amb 'Lewy'. A Can Barça reconeixen que el contracte del golejador polonès és "gairebé prohibitiu" per l'edat del jugador, pel seu rendiment actual i perquè és de salari ascendent. Tres factors que poden determinar el futur a curt i mitjà termini de l'entitat que presideix Joan Laporta.

El Barça ho nega perquè encara queda temporada al davant i hi ha títols oficials en joc, però la decisió està presa. El club blaugrana vol vendre Robert Lewandowski aquest proper mercat d'estiu i, segons ha pogut saber 'e-Notícies', els motius són més que evidents. El principal és l'edat del jugador polonès, que aquest mes d'agost farà 36 anys i que ha perdut frescor i tensió competitiva.

Tot i que Robert Lewandowski manté un estat físic impecable, els anys passen i aquesta agilitat que el caracteritzava s'ha anat perdent. El davanter ja no està fi al control, s'associa més aviat poc i cada vegada pateix més als duels contra els defenses. A més, al Barça preocupa molt el seu salari, que passaria a ser de 21 milions d'euros en cas que la temporada que ve segueixi vestint de blaugrana.

Robert Lewandowski ho volia amagar, però es filtra una clara pista sobre el seu futur

A més de confessar, en una entrevista per al 'Diari SPORT', que "somia jugar i estrenar el nou Camp Nou", Robert Lewandowski tampoc ha pogut amagar un secret ja descobert. "Hem d'esperar deu mesos crec. A la nova temporada gairebé al final d'any serem al camp i podrem jugar amb tota la nostra gent i amb aquest ambient", apuntava el golejador polonès Robert Lewandowski.

Unes declaracions que, sumades a un altre factor que fins ara era secret, determinen quines són les intencions de futur del '9' polonès. I és que Robert Lewandowski no ha pogut evitar que transcendeixi que s'està construint una casa a Gavà, més concretament en una zona luxosa a prop de la platja de Castelldefels. De fet, aquesta zona ja havia estat habitada per diversos futbolistes de la primera plantilla, entre els quals destaca l'argentí Leo Messi.

Així doncs, Robert Lewandowski, que és un enamorat de la platja i del clima mediterrani català, té pensat quedar-se a Barcelona, almenys durant uns quants anys més. Pot ser que tanqui la seva etapa com a jugador a un altre país, però l'ariet culer té clar que el seu lloc a la terra serà Barcelona.