Ferran Torres estirant-se la samarreta i mostrant el seu dorsal després de marcar
FUTBOL

La redempció de Ferran Torres i les conclusions que treu Xavi després de vèncer el Betis

El Barça ha assaltat el Benito Villamarín en un partit que se li va complicar més del que s'esperava després d'un enorme primer temps

El FC Barcelona ha guanyat el Betis per 2-4 en un partit que es va complicar més del que s'esperava. Dos gols d'Isco van posar l'empat, però Joao Félix i Ferran Torres els últims minuts van donar la victòria als blaugranes.

La trobada ha deixat conclusions, tant a nivell col·lectiu com individual:

El tauró té el gol a la sang

Sempre s'ha dit que els taurons fan olor de cas. Traslladant-lo al terreny esportiu, Ferran Torres té un olfacte molt desenvolupat per al gol. El valencià ha celebrat el seu partit número 100 amb el Barça amb una actuació impol·luta.

Amb el hat-trick contra el Betis, Ferran Torres porta 11 gols aquesta temporada, 7 d'ells a la Lliga. L'entrenador, Xavi Hernández, va destacar a la prèvia del partit que "encarna tot el que és un futbolista fort mentalment. El dia a dia et fa sentir petit i que no serveixes. Això és el Barça, i és una pena" .

El '7' ha completat un magnífic matx, i ha demostrat que la seva gran virtut és el gol i que, com més centrat, millor rendeix.

Pedri, Frenkie de Jong i Ilkay Gundogan: un triumvirat imprescindible

Quan l'equip ajunta aquests tres jugadors, el joc flueix. Si les lesions els respecten i Xavi Hernández pot comptar amb el trident de manera regular, la pilota es mourà amb molta més qualitat.

Avui Frenkie de Jong , més avall, ha dirigit el joc, portant el timó de l'equip i guiant els seus companys. Gundogan millora tot el que passa per les botes, i la mobilitat de Pedri trepitjant zona de remat li ha donat molt al Barça.

El canari es va destapar la temporada passada com un futbolista amb arribada i gol. Aquest curs no ha tret aquests atributs pels seus problemes físics, però si està sa ha de sumar en aquest sentit.

Pau Cubarsí, la calma personificada

Atesa la seva actuació sembla impensable que el d'avui hagi estat el seu primer partit com a titular a Primera Divisió. El segon gol del Barça neix d'una passada filtrada del jugador del planter.

Pau Cubarsí sembla que té sang de gel. Mostra un tremp i una calma sorprenents en un noi de 16 anys, amb pilota i sense. I als duels exhibeix un alt nivell de seguretat.

Lamine Yamal demana pas

Lamine Yamal és un diamant en brut. En la primera titularitat a la Lliga des del mes de novembre ha donat arguments sòlids per sortir d'inici més sovint. Desimboltura, desbordament i un talent sense límits.

Físicament és on té més marge de millora, el que és normal en un noi de 16 anys. Quan desenvolupi més musculatura i corpulència pot ser imparable. El seu partit ha estat catedralici.

Les desconnexions continuen llastrant l'equip

Gestionar el marcador a favor és un dels grans deus de lequip. No és la primera vegada que el quadre català, després de controlar el partit i anar al davant al marcador, es relaxa i perd l'avantatge obtingut.

Després d'un gran primer temps i posar-se 0-2, l'equip s'ha deixat empatar en cinc minuts. Xavi hi ha de treballar i evitar que l'equip es relaxi.

Xavi Hernández té confiança plena al planter

La titularitat de Cubarsí confirma la confiança de Xavi Hernández al planter. Alejandro Balde és fix, Lamine Yamal i Fermín López tenen participació i ha donat minuts a Hector Fort i Marc Guiu.

El tècnic és coneixedor del talent que hi ha a la Masia i no té objeccions a donar minuts als joves en moments transcendents.