L'entrenador del filial del FC Barcelona, Rafa Márquez, és l'elegit per rellevar Xavi Hernández.
FUTBOL

Rafa Márquez encara no ha arribat i ja té data per anar-se'n del Barça

El mexicà és un dels candidats a dirigir la banqueta culer, però no sembla ser el desitjat per la directiva

El FC Barcelona és en un moment crític. Després de la decisió de Joan Laporta i la junta directiva de prescindir de Xavi Hernández com a entrenador al final de la temporada, l'atenció se centra ara en qui serà el pròxim estrateg que agafarà les regnes de l'equip. Cinc noms ressonen amb força: Rafa Márquez, Pep Guardiola, Luis Enrique, Jürgen Klopp i Mikel Arteta.

Rafa Márquez sembla que té més opcions perquè els altres entrenadors mantenen contracte en vigor. La directiva culer sembla somiar amb les incorporacions tant de Pep Guardiola, Luis Enrique, Jürgen Klopp i Mikel Arteta, tot i això, el mexicà és el millor col·locat.

La tornada de Pep Guardiola: el somni de la directiva

A Anglaterra, els rumors suggereixen que Pep Guardiola no renovarà el seu contracte amb el Manchester City més enllà del 2025. La possibilitat del seu retorn entusiasma els aficionats culers, que somien veure novament el seu equip sota la direcció del tècnic català, però, no sembla que el míster desitgi tornar a la Ciutat Comtal.

Luis Enrique: un retorn familiar

Un altre dels desitjos és Luis Enrique, que també acaba contracte el pròxim estiu. Coneixedor de la casa i de la filosofia de joc del Barça, Lucho ja ha tingut una etapa d'èxit al capdavant de l'equip, guanyant un triplet la temporada 2014-2015. La seva experiència i el seu vincle amb el club el converteixen en una opció natural per prendre el relleu de Xavi, però l'asturià es mostra molt content a París.

Jürgen Klopp: el tità alemany

Jürgen Klopp és un altre nom a la llista de desitjos de Joan Laporta. El tècnic alemany, actualment al Liverpool, també estarà disponible en finalitzar la temporada. Jürgen Klopp ha demostrat ser capaç de transformar equips i portar-los al més alt nivell competitiu, com ho va fer amb el Borussia Dortmund i el Liverpool. Però el míster ja va anunciar que es vol prendre un temps de descans per tornar amb més força.

Mikel Arteta: el retorn somiat

Per acabar, Mikel Arteta ha manifestat el seu desig de tornar a Espanya en algun moment de la seva carrera. "Algun dia tornaré a Espanya, però ara com ara aquí estic feliç". L'espanyol seria una aposta a futur per al Barça. La seva connexió amb el club afegeix un atractiu addicional a la seva candidatura.

Un canvi necessari

La decisió de destituir Xavi Hernández reflecteix la necessitat d'un canvi a la banqueta del Barça. Joan Laporta i el seu equip directiu busquen un entrenador capaç de tornar el club a l'elit del futbol europeu. L'elecció del pròxim tècnic serà crucial per a les aspiracions de l'equip les pròximes temporades.

Rafa Márquez podria ser una opció que cal considerar per la directiva. El mexicà coneix el club i sap les exigències de Joan Laporta. A més, la seva contractació no suposaria un cost elevat en comparació amb altres salaris dels tècnics desitjats. Tot i això, també caldrà estar pendent d'Hansi Flick, que ha estat també al radar del president i de Deco.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: