Logos dels equips de futbol PSV i FC Barcelona sobre un fons blau.
FUTBOL

El PSV s'emporta un fitxatge gratis del Barça

Els holandesos pesquen en aigües revoltes d'un Barça que necessita donar sortides

No és un bon moment per ser director esportiu del Barça. A Deco se li multipliquen els problemes i les crítiques per cada fitxatge que duu a terme. El darrer, regalar al PSV un jugador que va costar 21 M€.

La situació per als gestors esportius del Barça no és fàcil perquè necessiten alliberar fitxes i salaris, i això els fa perdre força per negociar. Tothom sap que es pot aprofitar de la seva fragilitat als despatxos i així és molt complicat tancar les sortides que necessita el club.

Recordem que el FC Barcelona ha d'ingressar molts diners si vol tornar a la regla de l'1:1, però només ho aconseguirà amb vendes. Les palanques i altres invents de Joan Laporta ja no donen més de si, de manera que la darrera esperança del club català passa per aconseguir diners a través de traspassos. Això sí, clubs com el PSV ho saben i intenten treure profit de la situació.

Home parlant en un micròfon amb el logotip del PSV Eindhoven al fons.

Del Barça al PSV gratis després de costar 21 milions

Durant mesos, el Barça i el PSV han estat negociant per tancar un fitxatge de 10 milions. Joan Laporta estava com a boig per tancar l'acord, mentre que els holandesos estaven disposats a desemborsar molts diners. Tanmateix, ara tot s'ha torçat i, finalment, el negoci entre els dos clubs s'ha produït sense diners pel mig.

Sí, perquè per estrany que sembli, el Barça ha acceptat la sortida de Dest a canvi de res. De fet, el club català només es guarda un percentatge de la futura venda en cas que es produeixi. Això sí, hi ha una explicació, i és que el lateral estatunidenc ha patit una greu lesió al genoll que el tindrà apartat dels terrenys de joc fins a 2025.

D'aquesta manera, el PSV s'ha fet enrere a l'hora de desemborsar deu milions. Un escenari fatal per al Barça, que va pagar per ell 21 M€ fa quatre anys, i ara el deixa anar lliure sense cap compensació. La part positiva és que a efectes comptables Dest està pràcticament amortitzat i deixa lloc esportiu i salarial per a aquells que vinguin.

Sergiño Dest encarant un rival amb la samarreta del PSV

Dest, en el seu millor moment

Dest va arribar al Barça el 2020 per solucionar una vegada per totes l'etern problema al lateral dret. El primer any va jugar 2.760 minuts i va marcar tres gols. Ara bé, el seu rendiment va disminuir cada vegada més i va acabar per caure en l'oblit fins a marxar cedit, primer a l'AC Milan, i després al PSV.

A Holanda ha trobat la felicitat i la regularitat que tant anhelava. Al PSV ha estat important i s'ha guanyat l'afecte de l'afició i la directiva, que estava disposada a pagar 10 milions pels seus serveis. No obstant això, la inoportuna lesió de genoll ha frenat tots els avanços i, finalment, el Barça ha acceptat la seva sortida completament gratis.

Si no ho feia, el club català havia de carregar amb el salari de Dest durant tota la temporada, així com encarregar-se de la seva recuperació. D'aquesta manera, Laporta ha aconseguit alliberar massa salarial gràcies a un jugador que no podia participar-hi. Només el temps dirà si el desenllaç d'aquesta història ha estat positiu o negatiu per al Barça, però és evident que era l'única solució viable en aquests moments.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: