Lamine Yamal en primer pla amb una foto de Joan Laporta, el president del Barça.
FUTBOL

No hi haurà més fitxatges com el de Lamine Yamal, Joan Laporta en té la culpa

El club culer no passa pel seu millor moment econòmic i la junta directiva s'ha vist obligada a tancar una secció vital

El moment econòmic en què es troba el Barça no és el millor. Joan Laporta té com a objectiu equilibrar el balanç econòmic de l'entitat per a l'estiu que ve. Per això, seria estrictament necessari que el club es desprengui com a mínim de quatre o cinc actius de la plantilla actual.

La classificació de l'equip als quarts de final de la Champions League ha suposat un ingrés important per al Barça. En cas que la plantilla aconsegueixi classificar-se per a les semifinals, el club culer rebria un altre ingrés rellevant en concepte de drets televisius. Els mals resultats esportius obtinguts els darrers anys han obligat Joan Laporta a tancar algunes seccions del club.

Joan Laporta va ser l'encarregat de tancar el departament de metodologia

Els darrers mesos, hem vist com Joan Laporta decidia tancar Barça TV. La televisió del club no generava ingressos significatius i representava una càrrega econòmica per a l'entitat. Tot i això, no és l'última secció que Joan Laporta ha decidit o decidirà tancar.

Joan Laporta en primer pla durant una roda de premsa com a president del FC Barcelona.

I és que Joan Laporta ha decidit tancar una de les seccions que ha estat de gran rellevància per al primer equip els darrers anys. El Barça ja no té un departament de metodologia. Aquest departament ha estat el que en gran part ha descobert jugadors com Lamine Yamal, Fermín López, Gavi, Marc Guiu, Alejandro Balde, Héctor Fort o Pau Cubarsí que avui dia són el futur de la institució.

Joan Laporta i el seu objectiu de retallar despeses

"Vaig veure que no hi havia gaire interès i els vaig proposar que em diguessin el que volien. I el que volien era que me n'anés, així ho vaig interpretar". Així va definir Paco Seirul·lo, encarregat de dirigir el departament els últims anys, la seva sortida del club.

Quan Joan Laporta va tornar a arribar a la presidència, l'advocat va decidir tancar el departament. El president culer va voler reduir substancialment la despesa del club i no va dubtar a tancar l'àrea de metodologia. Segons Culémania, aquesta quantitat oscil·lava entre els 250.000 € i 300.000 € i aquest cost s'anotava dins de les partides pressupostades per al futbol base.

L'elevat cost que suposava per al club va fer que Joan Laporta decidís posar fi a una secció que ha estat fonamental perquè jugadors com Lamine Yamal, Pau Cubarsí o Alejandro Balde s'hagin assentat al primer equip.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: