José Mourinho al fons tapant-se la cara amb Xabi Alonso al capdavant
FUTBOL

José Mourinho explica per què Xabi Alonso és el fitxatge perfecte per al Reial Madrid

L'entrenador portuguès destaca les capacitats de l'actual tècnic del Bayer Leverkusen


Un dels entrenadors més importants en els últims anys al futbol ha estat José Mourinho. El portuguès sempre ha tingut una actitud i una manera de fer les coses única a tots els equips que ha tingut. Mourinho ha passat per grans equips, com ara el Reial Madrid, el Porto, el Chelsea, el Manchester United o l'Inter de Milà, entre d'altres.

Per això, no és estrany que, cada cop que digui alguna cosa, sigui notícia rellevant dins del futbol. En aquesta ocasió, 'The Special One', tal com era anomenat a Anglaterra, ha parlat sobre el DT de moda a Europa: Xabi Alonso.

Xabi Alonso i la seva gran trajectòria

La veritat és que l'èxit que està tenint l'exjugador del Reial Madrid és considerable. Després de ser al filial de la Reial Societat, equip que va poder ascendir a la Segona Divisió Espanyola. Posterior a aquest gran ascens, va ser un any a la categoria de plata del futbol espanyol, on no va poder evitar el descens de l'equip.

No obstant això, el basc ja havia demostrat la seva vàlua i faria el salt la temporada passada al Bayer Leverkusen. En la seva primera temporada a l'equip alemany, aconseguiria classificar en una sisena posició, entrant a la UEFA Europa League.

Xabi Alonso seriós

A més, en competició europea, va caure en fase de grups de la Champions League, però va aconseguir arribar a semifinals de l'Europa League. A la segona competició continental, el Leverkusen de Xabi Alonso va caure davant la Roma de Jose Mourinho per només un gol de diferència.

Ja aquesta temporada, comptant amb jugadors com ara Florian Wirtz, Xhaka, Grimaldo o Firmpong, el Leverkusen és líder a la Bundesliga. L'equip de Xabi Alonso treu 2 punts al Bayern de Múnic, segon a la classificació, i 7 al tercer classificat, l'Stuttgart.

A l'Europa League, és líder destacat del seu grup, ho ha guanyat tot (2 de 2) i ha encaixat només 2 gols per 12 anotats. És per això que ja s'està parlant de la possibilitat de veure l'exjugador del Reial Madrid a la banqueta blanca substituint Ancelotti.

Xabi Alonso és el candidat perfecte per al Reial Madrid, segons Mourinho

Davant aquests rumors del basc al Reial Madrid, ha parlat José Mourinho, extècnic del Reial Madrid. Per a Mourinho, hi ha diverses raons de l'èxit que està tenint Xabi Alonso entrenant el Bayer Leverkusen, cosa important si el Reial Madrid el vol.

En primer lloc, destaca la seva gran capacitat futbolística i la seva família, ja que el seu pare va ser tècnic, igual que ho està sent ara ell. "Xabi Alonso, el seu pare va ser entrenador, llavors ell es va convertir en jugador, un de molt top. La seva posició al camp i el seu coneixement del joc és molt alt", va comentar l'extècnic del Reial Madrid.

A més de les seves arrels, també destaquen tots els entrenadors i tots els clubs on ha estat. "Va jugar a Espanya, a Anglaterra i a Alemanya. A més, va ser entrenat per Guardiola al Bayern, per mi mateix i per Ancelotti al Reial Madrid i per Benítez al Liverpool", va explicar el portuguès.

Per aquestes raons, Mourinho creu que Xabi Alonso té totes les qualitats per ser un gran director d'orquestra. "Per tant, penso que, si posa tots aquests coneixements junts, penso que Xabi té les condicions per ser un gran entrenador", va acabar dient l'actual DT de la Roma.

Aquestes raons, a més del bon joc i els resultats amb el Leverkusen, són les que estan col·locant Xabi Alonso en bona posició. Encara no sabem si acabarà a la banqueta del Reial Madrid, però tot sembla indicar que Xabi Alonso serà un dels candidats a entrenar el Reial Madrid. Almenys, segons José Mourinho, seria una bona elecció per al Reial Madrid.

➡️ Futbol

Més notícies: