Jonatan Giráldez en primer pla mirant de banda amb Montjuïc de fons

FUTBOL

El motiu que obliga el Barça Femení a abandonar Montjuïc: Jonatan Giráldez peta

Després d'uns quants mesos d'adaptació, el Barça ha decidit prendre algunes decisions restrictives al Lluís Companys que afecten, de ple, la posada en escena del Barça Femení

El Barça i, és clar, el Barça Femení estan vivint un any de molts canvis. El principal és, sense cap mena de dubte, el trasllat del primer equip masculí a Montjuïc , on haurà de jugar alguns mesos més. Lluny del Camp Nou, la plaça d'Espanya s'ha transformat, per uns anys, al conegut carrer Aristides Maillol.

Amb el trasllat a Montjuïc, van ser i són molts els aficionats molestos amb un factor que mai fins ara no havia afectat el soci culer. I és que, a l' Estadi Olímpic , no només s'ha perdut la màgia del Camp Nou, també es va perdre el nord en alguns aspectes. El principal és a l'aposta pel futbol femení, que ha quedat relegada a un segon plat més que secundari.

I els motius pels quals ha passat i passa van intentar ser ocultats, però han acabat sortint a la llum. El president del Barça, Joan Laporta , ja els ha comunicat a tot l'staff del Barça Femení, sorprès per una decisió que també va supeditada a la situació econòmica.

El Barça Femení no jugarà els quarts de la UEFA Women's Champions League a Montjuïc

El Barça Femení s'enfrontarà al SK Brann als quarts de final de la Women's UEFA Champions League. Jonatan Giráldez i el seu equip tenen la gran oportunitat de tornar a revalidar un títol europeu que aquest any s'aixecarà a San Mamés (Bilbao, Espanya). L'afició culer està molt il·lusionada amb aquesta competició, que a diferència de la Lliga F, sí que té un caràcter molt més exigent i competitiu.

Tot i això, en l'enfrontament contra el Brann, no podran els culers no podran vibrar a Montjuïc, ja que el partit es jugarà a l'Estadi Johan Cruyff. L´estadi de Sant Joan Despí té una capacitat limitada de 6.000 espectadors. Tot i que el FC Barcelona Femení ha jugat al Lluís Companys en ocasions anteriors, com el darrer partit contra el Reial Madrid a Montjuïc en què van assistir 38.707 espectadors, en aquesta ocasió el club ha decidit definir el lloc per als quarts de final segons el rival , considerant que el Brann no té tanta rellevància mediàtica.

El motiu que obliga el Barça Femení a abandonar Montjuïc: Jonatan Giráldez peta

Encara que pugui semblar una decisió polèmica, la veritat és que la directiva liderada per Joan Laporta té una excusa de molt pes. I és que el club blaugrana paga un lloguer fix per cada partit que disputa a Montjuïc, un estadi municipal que correspon a l'Ajuntament de la ciutat comtal. Segons ha explicat el Barça Reservat de Catalunya Ràdio, el Barça de Joan Laporta paga prop de 300.000 euros fixos de lloguer per poder disputar un matx.

A més, a aquesta xifra cal sumar-hi una quantitat variable que queda totalment supeditada al nombre de vendes d'entrades. Així doncs, el Barça Femení té molt complicat jugar partits 'menys transcendents' a Montjuïc, ja que des del club blaugrana consideren que, si el rival no és important, és difícil recuperar la inversió. El mateix 'Barça Reservat' també va explicar que l'Ajuntament de Barcelona demana un preu fix més baix quan es tracta d'un partit del Barça Femení, però es va assegurar que la xifra continua sent molt elevada.

Les de Jonatan Giráldez no jugaran els quarts de final, però sí que disputaran unes hipotètiques semifinals a Montjuïc. En aquest cas, el partit tindria molta més rellevància, per la qual cosa seria més senzill recuperar la inversió del lloguer amb el retorn de les entrades.