El president del Barça, Joan Laporta, amb l'entrenador del primer equip egarenc, Xavi Hernández.

FUTBOL

Les notes del Barça contra el Cadis: Xavi Hernández sentencia a 3 figures, confirmat

El Barça va fer els deures i va guanyar el Cadis (0-1) en un partit de Lliga que va deixar moltes notes negatives

El Barça va fer els deures i va superar per la mínima (0-1) el Cadis en un duel de LaLiga EA Sports que va ser un tràmit i que va deixar moltes notes negatives. Lluny de gaudir, 3 figures del Barça van quedar vistes per a sentència i Xavi Hernández ja ho va confirmar en privat. El Barça va treure els tres punts i seguirà a la part alta de la classificació a menys d'una setmana per visitar el Santiago Bernabéu.

Ara bé, LaLiga EA Sports va passar a un segon pla i Xavi Hernández va fer servir el duel per fer rotacions amb la vista posada en el partit de Champions contra el PSG. L'entrenador egarenc, que va haver de suplir les baixes de Robert Lewandowski, d'Íñigo Martínez i de Joao Cancelo, va fer 8 canvis a l'equip titular i les sensacions van ser amargues. I ho van ser, principalment, perquè diversos futbolistes, acostumats a tenir un rol més secundari, van quedar clarament assenyalades malgrat completar tot el partit contra el conjunt andalús de Mauricio Pellegrino.

El Barça havia de guanyar i ho va fer amb un onze titular ple de sorpreses i de futbolistes que, ara ja de manera definitiva, han quedat molt sentenciats. El partit contra el Cadis es va resoldre amb un golàs de xilena de Joao Félix , però va deixar moltes més notes negatives que positives. Tots els titulars tenen les seves notes, igual que l'egarenc Xavi Hernández, que va veure el partit des de dalt del Nuevo Mirandilla per sanció.

Marc-André ter Stegen (9): El porter alemany no va tenir gaire feina, però va resultar providencial a l'hora d'evitar que un xut de Diadie Samassékou acabés en gol. Amb l'alemany sota pals, el Barça ha recuperat fiabilitat i seguretat, cosa que també va quedar reflectida amb una altra nova porteria a zero. Ja en van 6 de consecutives, un registre que recorda el millor Barça del curs passat.

Marcos Alonso (4): El madrileny va completar tot el partit ocupant el lateral esquerre, però va passar més que desapercebut. Va ocupar una posició molt ofensiva i no va estar precís ni contundent a l'hora de lluitar les disputes. No seguirà al Barça l'any que ve i, en partits com avui, se n'han evidenciat els motius.

Pau Cubarsí (8): Nova exhibició de Pau Cubarsí, que va completar els 90 minuts davant del Cadis. No va estar tan precís com en anteriors duels, però va tornar a ser vital al cos a cos.

Andreas Christensen (8): Bon partit del defensa danès, que va tornar a partir com a lateral davant el Cadis. Christensen va estar precís i va errar poques passades durant la trobada. Partit que li vindrà bé per agafar una mica de rodatge per al duel contra el PSG d'aquest dimarts que ve.

Héctor Fort (7): Notable partit del jugador del planter del Barça, que va tornar a demostrar que pot tenir minuts a Primera Divisió. No va destacar en excés, però va tornar a deixar algunes llampades de qualitat, especialment a l'últim terç de camp. Està destinat a ser el futur lateral dret titular del Barça, amb permís de Jules Koundé.

Sergi Roberto (6): Correcte partit del capità de Reus, que va sortir adormit a la segona part i va estar una mica més connectat en defensa. Va tornar a gaudir de minuts sabent que es perd el partit de dimarts contra el PSG per sanció.

Oriol Romeu (3): Flux partit del migcampista d'Ulldecona, que segueix veient-se molt superat en gairebé tots els aspectes del joc. El seu fitxatge ha estat un fracàs i el Barça li ha de buscar recanvi amb urgència.

Oriol Romeu

Fermín López (7): Bon partit del de Huelva, que va començar el partit una mica desconnectat. Amb el pas dels minuts, López es va ficar al partit i va deixar un parell d'accions marca de la casa. No serà titular contra el PSG, però podria gaudir de minuts de qualitat al segon tram del matx contra els francesos.

Ferran Torres (4): Partit molt fluix del davanter valencià, que no va estar precís ni tampoc encertat de cara a porteria. Segueix mancat de ritme, motiu pel qual tampoc serà titular contra el PSG dimarts que ve.

Vitor Roque (4): El brasiler ho va intentar, però va obtenir més pena que glòria. El seu fitxatge continua generant molts dubtes a Can Barça, tot i que té 18 anys i segur que anirà tenint moltes més oportunitats sota la tutela de l'egarenc Xavi Hernández.

Joao Félix (9): El portuguès va marcar i va quallar un dels seus millors partits amb la samarreta del Barça. Va estar fi i gairebé tot el que va tocar ho va millorar. Amb el seu gol acosta el Barça a la baralla per la Lliga i li complica una mica més la posada en escena de Xavi, que s'haurà de decidir entre ell o Raphinha.