Muntatge d'Ilkay amb Laporta
FUTBOL

Millor i més jove que Ilkay Gündogan, el fitxatge ideal per al pivot costa 60 M€

La junta directiva de Joan Laporta torna a centrar els seus esforços a tractar de fer un fitxatge clau per a la línia medul·lar

Xavi Hernández des de fa temps porta demandant a Joan Laporta l'arribada d'un pivot per a la línia medul·lar. Malgrat això, per a la junta directiva aquesta mai no ha estat una prioritat. Ja a l'estiu passat, el tècnic culer demanant d'un jugador de nivell per suplir la baixa de Sergio Busquets, però Joan Laporta i Deco van decidir apostar per Oriol Romeu.

Vist el rendiment que ha ofert el jugador d'Ulldecona, per Xavi Hernández urgia l'arribada d'un centre pivot. Tot i això, la junta directiva ha tornat a prioritzar l'arribada d'un altre jugador, en aquest cas Vitor Roque. En aquest cas, tot i que la continuïtat del tècnic culer ja s'ha confirmat que no es produirà, ell continua amb l'esperança d'afrontar el que queda de temporada amb un pivot nou.

Martín Zubimendi el desitjat de Xavi torna a situar-se a l'òrbita culer

Tot i això, la directiva pensa a donar-li una nova incorporació, però en aquest cas d'un perfil més baix. L'opció que estudia la directiva culer és un jugador de baix cost que no suposi una despesa elevada, per centrar-se així en el fitxatge de l'estiu. I és que, els darrers rumors parlen que el candidat per reforçar la plantilla és el màxim desig de Xavi Hernández.

Justament quan el tècnic culer ha informat que deixés el club a final de temporada, la junta directiva sembla haver posat el seu objectiu a Martín Zubimendi. El jugador de la Reial Societat des de ja fa uns quants anys està situat a l'agenda del conjunt català. Tot i això, els problemes econòmics que afronta el club, han impossibilitat el fitxatge del donostiarra en diverses ocasions.

El Barça té a la seva agenda Martín Zubimendi, però no és l'únic

La Reial Societat ha declarat en diverses ocasions que declara el jugador com a intransferible. Tot i això, la clàusula de rescissió del jugador està situada en 60 milions d'euros, per la qual cosa malgrat que l'equip no vulgui, el jugador podria sortir. La situació econòmica del club no ha millorat, però si es produeix una gran venda, la directiva podria optar a fer aquesta incorporació.

La seva arribada podria permetre que Ilkay Gündogan se centri més en la faceta ofensiva i no tant en la faceta de construcció de joc. Això milloraria sens dubte la circulació de la pilota i els resultats de la plantilla.

Tot i això, davant el bon nivell que ha mostrat Martín Zubimendi, diversos equips europeus s'han mostrat interessats a aconseguir la seva contractació. Entre ells, el Bayern de Múnic i Arsenal de Mikel Arteta. Tots dos clubs posen una millor situació econòmica que el Barça i podrien avançar-se Joan Laporta.

Martín Zubimendi sembla estar preparat per fer el salt a un equip d'elit europea. La seva sortida de la Reial Societat sembla ser només qüestió de temps i el més probable és que sigui el pròxim estiu.