Vitor Roque aixecant els polzes amb la samarreta del FC Barcelona
FUTBOL

El fitxatge milionari que va rebutjar Vitor Roque pel Barça: li donaven més diners

El davanter tenia molt clar que volia recalar al conjunt blaugrana i va sacrificar diners per poder complir el seu somni

Diuen que al futbol d'ara tot són diners, però no és veritat, encara es manté el sentiment. Casos com els de Santi Cazorla o Stuani ho confirmen, i ara se'ls uneix un altre una mica més peculiar: Vitor Roque. Malgrat ser brasiler de naixement, Vitor Roque és un gran enamorat del Barça i ho ha demostrat amb la seva actitud.

A Vitor Roque no li importen tant els diners o que el club estigui en una de les seves pitjors èpoques, sinó enfundar-se la samarreta amb el color blaugrana. El seu somriure el dia de la presentació el delatava i, tal com ell mateix ha reconegut alguna vegada, és el més feliç del món per ser al Barça. De fet, no oblidarà mai que ja ha debutat, i amb 18 anys acabats de fer està compartint vestidor amb figures com Lewandowski.

Joan Laporta va apostar per Vitor Roque, però podríem dir que és Vitor Roque qui ha acabat apostant pels catalans. El FC Barcelona el va signar a l'estiu i ara l'ha portat molt de pressa del Brasil per intentar solucionar la delicada situació esportiva que travessen. Els seus gols han de marcar el camí, però Xavi va estar a punt de quedar-se sense aquests, ja que un gran d'Europa li oferia molt més per tancar el fitxatge.

Vitor Roque assenyala amb el dit el seu nom a una de les taquilles del vestidor del FC Barcelona
El Barça, l'aposta de Vitor Roque | FC Barcelona

Vitor Roque, abans el FC Barcelona que els diners

Vitor Roque no arriba només per apagar el foc del curs. El davanter fitxa amb la mirada posada a llarg termini i pensant també que aquesta segona volta li pot servir d'adaptació per a l'any que ve. El seu rendiment serà important que sigui bo perquè Lewandowski també va de baixada i haurà de substituir-lo quan decideixi anar-se'n, que serà ben aviat.

Tan gran és l'aposta per Vitor Roque que el Barça va arribar a pagar fins a 30 milions a principi de temporada estant pràcticament arruïnat. Al club són conscients que, com tots els brasilers, haurà de tenir un temps d'adaptació, però li exigiran perquè estigui llest com més aviat millor. Té contracte fins a 2031 i és una aposta decidida de club, ja que als 30 milions ja pagats se n'han de sumar 31 més en variables.

Sens dubte, unes xifres marejadores, però és que a Vitor Roque li n'oferien molt més. Sí, perquè just abans de signar pel FC Barcelona ja el va voler un dels més grans d'Europa i, per una vegada, els catalans van poder guanyar la batalla. No del tot per mèrits propis, sinó per la voluntat del futbolista, que és igual d'important. Darrere del davanter anava el Manchester City, que volia banyar-lo d'or.

Vitor Roque està cridat a marcar una època

Vitor Roque és un golejador. El perfil no és tan tècnic com el dels brasilers que estem acostumats a veure, però té un do per atacar l'espai i rematar. Ho confirmen els seus números, amb 12 gols en 25 partits amb el Paranaense aquest any.

Registres d'autèntic 'killer' que intentarà traslladar a Europa en la seva primera experiència lluny dels seus. Cal recordar, a més, que es va passar tres mesos lesionat abans de recalar a la disciplina blaugrana. Xavi Hernández haurà de tenir paciència i bona gestió per no cremar-lo ni exposar-lo més del compte abans d'hora.