Mikel Arteta en primer pla amb un escut del FC Barcelona al seu costat
FUTBOL

Mikel Arteta estalvia 16 milions i un disgust al Barça amb el seu darrer fitxatge

L'entrenador espanyol podria tenir un paper clau en una sortida de la plantilla del club culer

El FC Barcelona continua travessant una delicada situació financera, que obliga la directiva, encapçalada per Joan Laporta, a prendre decisions difícils per alleugerir la massa salarial del club. La necessitat de reduir costos ha portat a considerar la venda de diversos jugadors que no encaixen als plans del nou projecte. Aquestes vendes no només són necessàries per sanejar les finances del club, sinó també per permetre la incorporació de nous talents que enforteixin l'equip.

La gestió econòmica del Barça s'ha convertit en una prioritat, i cada moviment al Transfermarkt s'analitza minuciosament. Els alts salaris d'alguns jugadors que no tenen un rol crucial a l'equip actual són un llast per a les finances del club. En aquest context, es busca alliberar aquests salaris i, alhora, obtenir ingressos per les vendes per equilibrar els comptes.

La situació del jugador del Barça

Un dels jugadors que no té espai a la plantilla del Barça és Clément Lenglet. El defensa francès ha passat a un segon pla i la seva fitxa elevada s'ha convertit en un problema per al club. Lenglet cobra 16 milions d'euros per temporada, xifra que el Barça no es pot permetre en la seva situació econòmica actual. L'objectiu és trobar una sortida que sigui beneficiosa per a les dues parts.

Jugador del FC Barcelona en acció durant un partit de futbol.

Els últims dies, el Bologna ha mostrat interès en Lenglet, especialment com a possible substitut de Calafiori, que està en converses avançades amb l'Arsenal. Aquesta situació podria ser la solució que el Barça necessita per alleugerir la seva massa salarial i trobar una nova destinació per al jugador. Tot i això, les negociacions no han estat senzilles, i el temps apressa per tancar una operació que deixi satisfets tots els involucrats.

El moviment clau de Mikel Arteta

En aquest context, la intervenció de Mikel Arteta, entrenador de l'Arsenal, podria ser clau per resoldre aquest problema. L'interès de l'Arsenal a Calafiori ha accelerat les negociacions i, si se'n concreta el fitxatge, el Bologna quedaria amb un forat en la defensa que Clément Lenglet podria omplir. Aquesta jugada indirecta d´Arteta no només facilitaria l´arribada de Calafiori a l´Arsenal, sinó que també permetria al Barça desfer-se d´un salari que s´ha tornat insostenible.

La sortida de Lenglet al Bologna representaria un alleugeriment financer significatiu per al Barça, estalviant-se els 16 milions d'euros anuals que percep el jugador. Aquest moviment alliberaria recursos que podrien ser utilitzats per reforçar altres àrees de l'equip i, alhora, complir les exigències de LaLiga pel que fa al control financer.

En conclusió, Mikel Arteta podria ser el salvador inesperat per a les finances del Barça amb el seu interès a Calafiori. La possible sortida de Clément Lenglet al Bologna no només ajudaria a equilibrar els comptes del club català, sinó que també permetria a l'entitat enfocar-se en nous fitxatges que realment enforteixin el projecte esportiu. Així, el Barça podria trobar en aquesta cadena de moviments una solució a un dels problemes més urgents.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: